Panaramă la instanţă: o femeie şi-a dat jos pantalonii în sala de judecată. A fost amendată cu 700 de lei

joi, 13 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Panaramă la instanţă: o femeie şi-a dat jos pantalonii în sala de judecată. A fost amendată cu 700 de lei

Exasperat de scandalurile provocate de soţie, un ieşean a cerut protecţia legii. Judecătorii au putut constata ei înşişi că omul ştia ce vorbeşte şi au emis fără multe comentarii ordinul de protecţie cerut.

C.G. s-a adresat Judecătoriei la sfârşitul lunii trecute, după o noapte în care nu putuse dormi acasă. Cerea emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţiei sale şi obligarea acesteia la păstrarea unei distanţe de minim 100 de metri de el, de fratele său, de părinţi şi de copilul comun, timp de 6 luni. Bărbatul şi-a justificat cererea prin violenţa verbală manifestată de soţia sa.

Şedinţa în care Judecătoria au analizat cererea a fost un adevărat circ. Procedural, magistratul a verificat prezenţa părţilor, constatând că fiecare beneficiază de serviciile unui avocat din oficiu, femeia intervenind, spunând că nu are nevoie de aşa ceva. I s-a explicat că asistenţa juridică este obligatorie. S-a dat cuvântul lui C.G., pe parcursul declaraţiei acestuia soţia intervenind în mai multe rânduri, în pofida admonestărilor judecătorului. Femeia a arătat că are şi ea aceleaşi solicitări ca şi bărbatul, că are trei lovituri pe care vrea să le arate instanţei. Judecătorul i-a explicat că poate depune şi ea o cerere de emitere a unui ordin de protecţie. Poate discuta cu apărătorul din oficiu despre aceasta, dar deocamdată se analizează cererea depusă de bărbat.

Reclamantul depusese mai multe înregistrări audio cu scandalurile provocate de soţia sa, care au fost ascultate în instanţă, judecătorul remarcând tonul ridicat, injuriile şi limbajul trivial. Când avocatul din oficiu al bărbatului a luat cuvântul, femeia a intervenit din nou, contrazicându-l. A fost nevoie de intervenţia judecătorului, care i-a cerut fie să tacă, fie să părăsească sala. A tăcut, dar numai pentru scurt timp. Când judecătorul a anunţat rămânerea în pronunţare, femeia a intervenit iar, arătând că ea nu a apucat să vorbească şi nici să depună probe.

I s-a amintit că îi fusese acordat dreptul de a depune probe, dar chiar ea spusese că nu are aşa ceva. Acum însă, femeia îşi amintise şi voia să arate instanţei vânătaia şi locurile în care a fost lovită. S-a îndreptat spre preşedintele completului şi şi-a dat pantalonii jos, moment în care magistratul a cedat, solicitând intervenţia jandarmului. Femeia a fost amendată cu 700 de lei pentru nerespectarea solemnităţii şedinţei de judecată şi evacuată din sală. Judecătoria a aprobat emiterea unui ordin de protecţie în favoarea soţului, pe durata a două luni.

Comentarii