Actorii Teatrului Odeon ajung la Iaşi

luni, 09 septembrie 2013, 18:22
2 MIN
 Actorii Teatrului Odeon ajung la Iaşi

Cunoscutul Teatru Odeon din Bucureşti revine, pentru a treia oară consecutiv, la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, organizat de “Luceafărul”. Publicul ieşean se va bucura de un spectacol de teatru şi muzică pentru copii, precum şi de o comedie dedicată adulţilor. Printre cei mai notorii actori care vor ajunge la festival se numără Dorina Lazăr, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu şi Nicoleta Lefter. „Mă bucur să  ne regăsim şi în acest an pe scena Teatrului «Luceafărul». Au fost ani la rând, când  am avut ocazia să ne întâlnim cu publicul din Iaşi şi, dacă socotim că spectatorii care vedeau acum câţiva ani «Aventurile lui Habarnam» aveau încă vârsta copilăriei, acum, adolescenţi şi tineri, vor putea vedea «Natură moartă cu nepot obez». Îi felicit pe organizatori pentru perseverenţa cu care  în fiecare an realizează această minunata întâlnire”, a subliniat Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon.

Reprezentaţiile instituţiei bucureştene vor avea loc pe 6 octombrie, începând cu ora 11.30. În sala mare se va juca „Copilăria lui Vivaldi”, un spectacol care-şi propune să-i familiarizeze pe copii cu muzica clasică. Povestea surprinde viaţa a doi şoricei – Sică şi Rică – care au trăit în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven şi în pianul lui Frédérik Chopin. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Actorii de la „Odeon” revin pe scena „Luceafărului” în aceeaşi zi, de la ora 19, în comedia „Natură moartă cu nepot obez”, scrisă de ieşeanul Ion Sapdaru şi adresată spectatorilor peste 16 ani. „Această comedie a avut o istorie care a atras imediat atenţia asupra ei. Anunţată câştigătoare a Premiului UNITER pentru cea mai bună piesă, ulterior premiul i-a fost retras întrucât nu respecta regulile concursului, fiind publicată pe un site din Republica Moldova. La scurt timp după întâmplarea cu premiul UNITER, povestea tristă, dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu’, a fost prezentată în formula spectacol-lectură chiar la Teatrul «Luceafărul», în cadrul proiectului dramatIS”, a evidenţiat Oltiţa Cîntec, director artistic al instituţiei. Intrarea la spectacol se va face în baza unui bilet de 20 de lei.

Comentarii