Ca să nu se plictisească în arest la domiciliu, a fost lăsat să lucreze la Primărie

sâmbătă, 23 mai 2015, 01:56
2 MIN
 Ca să nu se plictisească în arest la domiciliu, a fost lăsat să lucreze la Primărie

Un bărbat arestat la domiciliu în cel mai complex dosar de crimă organizată instrumentat la Iaşi în ultimii ani este lăsat să muncească la Primărie.

Dragoş Jurovschi a formulat o cerere la Tribunalul Iaşi prin care a cerut să i se permită să pără­sească domiciliul pentru a se prezenta la Primăria Satu Mare, judeţul Suceava, acolo unde este funcţionar. Instanţa a admis solici­ta­rea bărbatului cercetat pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată.

Jurovschi este acuzat că a fost membru al unei reţele de trafic de ţigări pentru a cărei destructurări procurorii DIICOT au angrenat peste 800 de angajaţi ai Ministeru­lui de Interne. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi doi primari ieşeni, acuzaţi că ar fi vândut ţigări de contrabandă.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2013-2014, membrii grupării au tranzac­ţionat circa 700.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Repu­blica Moldova, ţigările fiind introduse în ţară pe frontiera verde, precum şi prin punctele de frontieră de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, prejudiciul fiind estimat la circa 2 milioane de euro“, au precizat pro­curorii ieşeni, în mo­mentul descinderilor din luna decembrie.

În timpul percheziţiilor, procurorii ieşeni au ridicat 145.000 de pachete de ţigări, 132.000 de lei, 200 de kilograme de tutun vrac, 2 instalaţii de confecţionat ţigări, 30.000 de euro, 3 autoturisme, 3 autospeciale, precum şi timbre, folii sau telefoane mobile.

Anchetatorii au reuşit chiar să intercepteze un transport de ţigări, de aproximativ 4.000 de pachete, chiar în ziua flagrantului. De altfel, procurorii de la DIICOT Iaşi au spus că membrii reţelei primeau ţigări de contrabandă inclusiv cu camioanele, însă au arătat că niciun vameş sau poliţist de frontieră nu este cercetat în acest caz.
 

Comentarii