Ce puncte importante aţi pierdut!

luni, 06 februarie 2017, 02:43
3 MIN
 Ce puncte importante aţi pierdut!

 Remiza înregistrată de CSM Politehnica la Turnu Severin, cu Pandurii, poate fi echivalată cu un start ratat al Iaşului

 
 
 
CSM Politehnica nu avea voie să nu bată la Severin, în primul meci oficial al anului, pentru a avea şanse practice, nu doar teoretice, de calificare în play-off. Calitatea pregătirii din iarnă şi evoluţia bună din meciurile amicale disputate de ieşeni precum şi gradul valoric extrem de scăzut al gorjenilor, care, cu excepţia lui Stanca, au schimbat toţi titularii, noii-veniţi fiind mult, mult sub nivelul jucătorilor care au evoluat în prima parte a sezonului, au făcut ca moldovenii să fie priviţi drept mari favoriţi în disputa de vineri.
Modul în care a curs prima repriză a confirmat aşteptările, chiar dacă s-a simţit că angrenajul trupei pregătite de Eugen Neagoe avea încă urme de rodaj, neajungând la turaţia normală competiţională, lucru tradus prin unele ezitări individuale, neînţelegeri la pase şi un ritm oarecum scăzut, cauzate în special de faptul că aşteptatele ruperi de ritm de pe benzi nu au apărut, care a permis Pandurilor să se apere fără prea mari probleme. Creşterea vitezei, pe finalul actului întâi, a dus la apariţia a trei ocazii de gol, Stanca fiind “vinovat” de faptul că statistica zdrobitoare (39-61% posesie; 0-3 la ocazii mari; 3-6 şuturi; 0-3 încercări cadrate; 1-6 cornere) nu a fost translată pe tabelă, care a arătat 0-0 la pauză.
Pierzându-şi răbdarea, ieşenii au intrat în actul secund dornici de a încheia conturile rapid. Neglijând total defensiva, oaspeţii erau să fie surprinşi de echipa din Târgu Jiu, care a profitat de culoarele largi deschise şi, la fel ca şi Iaşul, şi-a creat două ocazii importante, în primul sfert de oră. Golul marcat de Gheorghe în minutul 60 a dat iluzia că moldovenii nu vor rata victoria, mai ales că plusul de maturitate şi de valoare era evident. Eroarea lui Mihalache, comisă cu zece minute înainte de final, care a generat reuşita lui Negruţ, apărută într-un moment în care Pandurii gâfâia serios, a şters însă două puncte din contul CSM, scorul actului doi, 1-1, reflectând echilibrul general al reprizei secunde (5-5 la şuturi, 5-3 la încercări cadrate, 0-1 la cornere), singurul capitol la care Iaşul s-a impus clar fiind posesia: 43-57%.
Trăgând linie peste ambele reprize, rezultat nedrept şi start ratat pentru CSM Politehnica în 2017.
 
 
 
CSM-catalog
 
Grahovac (5,5) – şomer în primul act; a avut o intervenţie ezitantă în minutul 52, alta inspirată, peste un minut, a mai parat două şuturi uşoare, nu a putut face nimic la gol.
Bosoi (5) – a fost surprins prea avansat în câteva rânduri în prima repriză.
Mihalache (3) – gafa inexplicabilă pe care a comis-o în minutul 80 a dus la golul egalizator al gazdelor.
Frăsinescu (5) – câteva ezitări.
Ţigănaşu (5) – fără probleme pe fază defensivă, discret în ofensivă.
Ciucur (4,5) – mai nimic.
Răuţă (5,5) – nu s-a făcut de râs la debut.
Gheorghe (7) – două şuturi foarte bune, unul – parat de Stanca, în prima repriză, al doilea a adus golul oaspeţilor.
Ştefănescu (4,5) – nu a reuşit mare lucru.
Böle (5,5) – a alternat momentele bune cu altele nereuşite, exagerând uneori cu acţiunile individuale.
Cristea (6) – activ, urmărit de ghinion: Stanca a avut o intervenţie de efect la şutul pe care l-a trimis în minutul 39, bara s-a opus la încercarea din minutul 55, iar golurile marcate în minutele 42 şi 83 au fost anulate pe motiv de ofsaid.
Golubovic (5) – se simte că este în urmă cu pregătirea.
Sato (5) – discret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii