Circ perpetuu în Copou: Flavius Stoican nu mai vine

miercuri, 14 iunie 2017, 01:43
3 MIN
 Circ perpetuu în Copou: Flavius Stoican nu mai vine

 Antrenorul nu a mai sosit la Iaşi, îngrijorat de haosul existent la CSM Politehnica. Clubul are doi conducători fără drept de semnătură! De mâine, toţi jucătorii pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract

 
 
 
 
La puţin timp după ce a defilat prin play-out-ul Ligii I de fotbal, CSM Politehnica Iaşi este în haos. CSM care are, de facto, doi conducători (aflaţi la cuţite!), niciunul însă cu drept de semnătură (!) şi doi antrenori, niciunul însă neavând ieri gânduri ferme de a lucra la Iaşi. Explicaţii?
Ieri, preşedintele executiv în funcţie, Florin Prunea, care are contract până pe 23 iulie, a fost prezent iarăşi la biroul său. Ca şi alaltăieri, noul conducător, Adrian Ambrosie, membrul CD mandatat de Primărie să stabilească strategia clubului, nu a mai venit la stadion după ce a auzit că fostul internaţional este în Copou.
Prunea, care dorea să poarte o discuţie privitoare la situaţia lui contractuală, a continuat să-l pună la zid pe fostul atacant al FC Politehnica. După ce a semnalat câteva dintre boacănele lui Ambrosie (de exemplu, acesta a plusat cu 4 milioane de lei atunci când a vorbit de datoriile clubului şi a anunţat transferul unor jucători extracomunitari deşi clubul nu are voie să facă astfel de achiziţii, din cauza datoriilor la bugetul de stat), preşedintele în exerciţiu a plusat ieri: “Domnul Ambrosie nu ştie deloc regulamentele. S-a desemnat persoană cu drept de semnătură din partea clubului, la Federaţie. Acest lucru nu este însă posibil, pentru că domnul Ambrosie este în incompatibilitate, fiind şi colaborator al Federaţiei, în funcţia de antrenor la un lot feminin de junioare. Aşa că domnul Ambrosie nu are acum drept de semnătură la FRF, aşa cum nu am nici eu, pentru că mi s-a retras!”.
Trecând la antrenori, ştirea zilei de ieri a fost că Flavius Stoican nu a mai venit la Iaşi, aşa cum se anunţase, pentru a prelua echipa. Tehnicianul care este dorit a fi noul şef al băncii tehnice a echipei nu a vrut să-şi explice gestul, însă apropiaţi de-ai lui au afirmat că el a dat înapoi atunci când a auzit de problemele grave existente la club şi de posibilitatea ca pe 17 iunie, la reunire, să fie prezent şi antrenorul sub contract, Eugen Neagoe. Înţelegerea celui care a condus echipa ieşeană spre seria de 15 meciuri fără înfrângere din sezonul trecut şi câştigarea play-out-ului expiră pe 30 iunie.
Aseară, Ambrosie a dat asigurări că lucrurile se vor calma în scurt timp: “Clubul a demarat negocieri de reziliere amiabilă a contractelor domnului Prunea şi domnului Neagoe. Avem speranţe că lucrurile se vor rezolva şi noua formulă de conducere dorită la echipă va putea lucra încă de la reunirea lotului”. Noul conducător a mai spus că negocierile cu jucătorii care au încheiat sezonul în Copou nu au ajuns la niciun rezultat până acum: “Avem discuţii, nu am parafat nimic. Căutăm soluţii pentru a-l păstra pe Târşa, care, pentru a rămâne la Iaşi, trebuia să fie notificat până pe 31 decembrie anul trecut”.

Între timp, clubul este la un pas de a pierde tot lotul de jucători! Pe 15 iunie (mâine!), fotbaliştii care au încheiat sezonul la CSM îşi pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract deoarece nu şi-au încasat salariile pe ultimele trei luni, jucătorii având şi dreptul să ceară încasarea retribuţiilor restante 

 

 

 

Comentarii