Copilul pe care mama sa a vrut să-l ia cu ea în ceruri va fi crescut de unchi

sâmbătă, 15 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Copilul pe care mama sa a vrut să-l ia cu ea în ceruri va fi crescut de unchi

Băiatul Cristinei Benchea, fosta profesoară de religie în vârstă de 36 de ani din Iaşi care a plănuit să se sinucidă şi să-şi ucidă şi copilul, a fost încredinţat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Pro­tecţia Copilului (DGASPC) unui unchi matern. Astfel, după mai multe discuţii apărute între bunicii copilului, fratele mamei şi-a asumat legal responsibilitatea pentru creş­terea şi supravegherea acestuia.

Minorul în vârstă de opt ani, elev în clasa a II-a la o şcoală din oraş, a rămas deocamdată în municipiu cu toate că tatăl său, din Italia,  s-a interesat de soarta minorului şi şi-a exprimat dorinţa de a-l avea aproa­pe. Însă bărbatul se află în Italia şi propunea să-şi trimită mama, bunica minorului, să-l ia pe acesta din Iaşi şi să-l ducă la Mărăşeşti, localitatea de provenienţă a celor două persoane.

„Direcţia a derulat o anchetă în acest caz, iar după mai multe discuţii cu rudele din partea mamei şi a tatălui, s-a hotărât ca minorul să fie încredinţat unui unchi matern din municipiu“, au precizat reprezentanţii DGASPC. Acum o lună, Cristina Benchea a ingerat mai multe medicamente puternice şi i-a dat şi copilului său să înghită sedative. Femeia a depăşit pericolul mai uşor, însă copilul a intrat în comă. Minorul şi-a revenit ulterior, însă a stat internat în Spitalul de Pediatrie mai mult de zece zile. De la Spitalul „Sfântul Spiridon“, femeia cu in­tenţii sinucigaşe a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie.

Potrivit tatălui său, Cristina Benchea a intrat în depresie acum câţiva ani după ce a dat divorţ de soţ. Femeia însă a re­fuzat să se adreseze specialiştilor, iar starea ei s-a acutizat în ultimul an după decesul mamei sale. Depresia Cristinei Benchea  a culminat cu un gest extrem prin care femeia a vrut să-şi ia zilele şi să-şi ucidă şi copilul de opt ani.
 

Comentarii