CS Politehnica, din nou în top

miercuri, 09 decembrie 2015, 02:43
2 MIN
 CS Politehnica, din nou în top

 Clubul ieşean s-a clasat şi în acest an pe primul loc în clasamentul grupărilor sportive studenţeşti din ţară. Vlăduţ Simionescu este cel mai bun sportiv al clubului şi pe anul 2015

 
 
CSU Politehnica Iaşi s-a clasat pe primul loc în clasamentul cluburilor sportive studenţeşti din România în 2015. “În acest an, am obţinut şase titluri de campioni naţionali pe echipe, la rugby feminin, judo seniori şi tineret, puşcă seniori şi juniori şi şah feminin. În total, am cucerit 152 de medalii: 45 de aur, 33 de argint şi 38 de bronz la competiţii interne, 13 de aur, 11 de argint şi 12 de bronz la competiţiile internaţionale” a declarat preşedintele clubului, Leonida Antohi. Acesta s-a referit şi la factorul financiar. “Anul acesta a fost un an bun, premierea fiecărei secţii a fost suplimentată cu 10 000 de lei. Aşteptăm un sprijin mai mare de la Primărie, pentru că degeaba avem Mercedes-uri dacă nu avem benzină. Noi am primit sub 200 000 de lei în acest an de la Primăria Iaşi, în timp ce la Cluj s-a dat la clubul universitar de 10 ori mai mult. Sunt diferenţe mari şi între salariile fotbaliştilor şi cele ale rugbiştilor, de exemplu. Primii primesc 50 de dolari pe zi în timp ce rugbiştii – 200 de dolari pe lună” a spus cel care conduce şi Comitetul Director al clubului de fotbal CSMS Iaşi.
Din păcate, cel mai bun sportiv al anului la CS Politehnica, Vlăduţ Simionescu va rata prezenţa la Olimpiada de la Rio. “Am avut un an foarte bun, eram într-o formă bună, însă m-am accidentat grav. Va trebui să suport o nouă operaţie la genunchi, aşa că, din nefericire, drumul meu spre Rio s-a oprit. Nu voi renunţa însă la visul meu de a obţine o medalie olimpică. După ce mă voi reface, voi lupta pentru a mă califica la Olimpiada din 2020” a spus judoka ieşean. Pe locurile următoare ale topului celor mai buni sportivi ai CS Politehnica în 2015 s-au clasat: 2. Dragomir Iordache (tir), 3. Irina Bulmaga (şah), 4. Diana Lupu (tenis de masă), 5. Florin Cojoc (atletism), 6. Irina Ciobanu (tenis de masă), 7. Alexandru Saucă (tir), 8. Emilia Vizitiu (rugby), 9. Alex Ferariu (judo), 10. Tudor Butnariu şi Daniel Plai (rugby) (Ovidiu MINEA)
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii