De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul atenţionează firmele să depună declaraţiile de TVA

joi, 06 noiembrie 2014, 02:50
1 MIN
 Fiscul atenţionează firmele să depună declaraţiile de TVA

Contribuabilii ieşeni înresgistraţi în scopuri TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul şi au efectuat o achiziţie intracomunitară taxabilă în România trebuie să se prezinte la Fisc pentru a devenit plătitori de TVA lunar. Pentru aceasta, până pe 7 noiembrie vor trebui să depună la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală (formularul 092).

De asemenea, unii contribuabili plătitori de TVA trebuie să depună până luni, 10 noiembrie, alte formulare referitoare la plata taxei pe valoare adăugată. În primul rând, persoanele impozabile, înregistrate în scopuri TVA, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri TVA o pot face prin depunerea formularului 096. În cazul în care a fost depăşit de către un contribuabil plafonul de scutire de TVA de 220.000 lei (65.000 euro) în luna octombrie, trebuie depusă o declaraţie de menţiuni în vederea înregistrării în scopuri TVA (unul din formularele 010, 070 sau 020).

Până la sfârşitul lunii, contribuabilii ieşeni vor trebui să mai depună alte 15 declaraţii de venituri, termenul limită fiind 25 noiembrie. În această categorie intră plata contribuţiei trimestriale pentru medicamente aferentă trimestrului III, a doua rată de 50% din impozitul pe venituri obţinute din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală sau plata impozitului reţinut la sursă în octombrie pe venituri din activităţi independente. Celelalte declaraţii vizează plata contribuţiilor sociale, onorarea obligaţiilor la bugetul de stat, decontul de TVA sau declararea livrărilor/achiziţiilor/prestărilor intracomunitare de bunuri.

 

Comentarii