GALERIE FOTO: Rătăciţi în ceaţă

duminică, 06 decembrie 2015, 17:43
5 MIN
 GALERIE FOTO:  Rătăciţi în ceaţă

 

CSMS Iaşi – Astra Giurgiu 1-1 (1-1), în etapa a XXI-a a Ligii I de fotbal * Iaşul a jucat de la egal la egal cu liderul Ligii I de fotbal. În ciuda ceţii şi  a frigului pătrunzător, spectatorii au scandat des numele oraşului
 

GALERIE FOTO

 
 
CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – Mitic, Creţu (’89 – Piccioni) – Böle, V. Gheorghe (’76 – Enescu), Onduku – Golubovic. Antrenor: Nicolo  Napoli.
Astra: Lung – Queiros, Dandea, R. Alves, Al. Stan – Boldrin ( ‘90^2 – Ioniţă), Boubacar – Enache, Teixeira, William  (’78 – D. Florea) – Alibec (’68 – D. Niculae). Antrenor: Marius  Şumudică.
Cartonaşe galbene: Mihalache (’28), Ciucă (’88), Teixeira (‘90^1 – 2).
Eliminat: Teixeira (‘90^1).
Arbitri: Cristian Balaj; Aurel  Oniţa, Gerö Szabo.
 
0-1, min. 7: Mihalache nu respinge o minge uşoară, aruncată de oaspeţi din jumătatea lor, Alibec scapă singur cu Grahovac, uşor lateral stânga, şi înscrie cu un şut puternic, aproape de vinclu, la colţul scurt;
1-1, min. 38: Voicu centrează de pe dreapta, V. Gheorghe, aflat în mijlocul careului, poziţie centrală, ratează reluarea cu dreptul, mingea rămâne la ieşean, care înscrie cu stângul.
 
CSMS Iaşi nu mai are niciun fel de complex în Liga I. Aseară, deşi în Copou a urcat liderul, echipa ieşeană a jucat de la egal la egal cu Astra şi a remizat, rezultatul fiind just după aspectul jocului.
Meritul ieşenilor este cu atât mai mare cu cât meciul a pornit, practic, de la la 0-1, eroarea lui Mihalache din minutul 7 fiind speculată imediat de Alibec. După ce s-a clătinat, William fiind la un pas de 2-0 în minutul 28, când a scăpat singur în lateral stânga şi a şutat pe lângă poartă, CSMS şi-a revenit, a preluat iniţiativa şi a reuşit egalarea, prin Vasile Gheorghe, în minutul 38. Şi după odihnă gazdele au fost vioara întâi, însă iniţiativa nu s-a tradus şi prin apariţia unor ocazii importante de gol. Astra a replicat abia pe final, când Daniel Niculae (’86) a semnat singurul şut cadrat important al actului secund, Grahovac fiind atent.
Trăgând linie, egal logic într-un meci în care dăruirea şi determinarea ieşite din comun au făcut uitate lipsa fazelor de poartă şi a spectacolului.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Am luat un gol rapid, însă apoi am reuşit să egalăm. Am făcut o repriză secundă bună, am obţinut un punct meritat, contra unui adversar puternic. La ce lot au cei de la Astra, absenţele lor nu s-au simţit. Şi noi am avut trei jucători lipsă. Nu vreau să mă refer la Mihalache, au fost alte meciuri în care alţi jucători nu au jucat bine. E bine că reuşim să rămânem neînvinşi, vom încerca să facem acelaşi lucru şi după etapa viitoare”.
Marius Şumudică: “Am început bine meciul, însă apoi am fost egalaţi, la o neatenţie. Repriza a doua a fost echilibrată, chiar dacă noi am avut şutul lui Niculae, respins de Grahovac. Dacă mă gândesc şi la ocazia lui De Amorim, când puteam să facem 2-0, am putea regreta că nu am învins. Rezultatul este însă echitabil. Dacă cineva îmi spunea înainte de meci că facem egal la Iaşi, eram mulţumit. Îmi pare rău că am fost înjurat din primul până în ultimul minut de spectatori. Eu credeam că la Iaşi sunt oameni inteligenţi… Oricum, le doresc, din inimă, tuturor ieşenilor «Sărbători fericite!» şi le doresc ca echipa lor să se califice în play-off!”
 
 
Voicu: “Orice ieşean e mândru de noi!” 

 

^ Partida s-a disputat pe o ceaţă densă, vizibilitatea fiind extrem de scăzută. Şumudică a declarat chiar că nu a văzut golul lui Alibec! ^ Teixeira a fost eliminat în prelungiri după ce a luat două cartonaşe galbene în câteva secunde: primul – pentru un fault, al doilea – pentru proteste. ^ Oaspeţii au evoluat fără patru piese importante. În afara lui Lovin, accidentat de mai mult timp, Budescu, J. Morais şi Găman nu au fost folosiţi, din motive medicale, ultimul urmând a rata finalul de an. În aceeaşi situaţie se va afla şi William, care a fost învoit, pentru a se căsători, în Brazilia. De la gazde au absentat Frăsinescu, Viveiros, Bădic şi Ganea, toţi fiind accidentaţi. ^ Preşedintele gazdelor, Florin Prunea, antrenorul Nicolo Napoli şi fotbaliştii Mihalache şi V. Gheorghe au lucrat, în trecut, la Astra. “Pe vremea mea, erau salarii de 3-4 de dolari pe lună la Astra. Acum, au 15 000” a spus Prunea. ^ Şumudică a anunţat că dacă problemele financiare ale Astrei nu se vor rezolva în iarnă, echipa va avea mari probleme. Antrenorul a confirmat că Budescu are o ofertă de transfer dintr-o ţară arabă şi a spus că s-ar putea lupta la titlu dacă ar aduce trei jucători în iarnă.  ^ Un copil ieşean de 13 ani, David, a primit săptămâna trecută drept cadou de ziua sa un tricou de la idolul lui, Budescu. Puştiul a venit la stadion îmbrăcat cu echipamentul jucătorului giurgiuvean, însă a fost extrem de dezamăgit că internaţionalul român nu a fost prezent la Iaşi. ^ Voicu: “La cum ne dăruim, cred că orice ieşean e mândru de noi. Vom face totul să ajungem în play-off. Ne va fi foarte greu, însă ne jucăm şansa”. ^ Florin Prunea: “Cred că meritam să câştigăm astăzi. Echipa e de apreciat pentru modul în care luptă. Nicolo şi băieţii fac o treabă excelentă. Nu ne gândim la play-off”. ^ CSMS va avea o situaţie foarte delicată la meciul de vineri, din deplasare, cu ASA Tîrgu Mureş. Frăsinescu e accidentat, iar ambii stoperi care au jucat aseară, Mihalache şi Ciucă, vor fi suspendaţi din cauza cumulului de cartonaşe galbene. 
 
 

Comentarii