Majoritatea clienţilor traficanţilor de droguri cu otravă din Păcurari erau liceeni

marți, 28 martie 2017, 01:50
2 MIN
 Majoritatea clienţilor traficanţilor de droguri cu otravă din Păcurari erau liceeni

Cei 15 ieşeni, majoritatea de etnie romă, acuzaţi că vindeau liceenilor din zonă etnobotanice prelucrate cu otravă de şobolani rămân în arest.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, ieri după-amiză, ca cei 15 ieşeni acuzaţi că au vândut etnobotanice cu otravă de şobolani în ele să rămână în arest preventiv. În spatele gratiilor în acest dosar instrumentat de DIICOT se află Daniel Stavarachi, Andreas Fruntă, Răzvan Hoţoi, Vasile Drăgan, Marius Avă­dănii, Robert Drăgan, Liliana Iancu, Gheor­ghe Brumă, Eduard Borcoi, Marius Borcoi, Valentin Ovalciuc, Ionuţ Ovalciuc, Valerică Pascu, Simion Gheorghe Gologan şi Andrei Burlacu. De la aceştia, sute de tineri din Iaşi, mulţi dintre ei liceeni, ar fi achiziţionat stupefiante. Reţeaua era numeroasă şi era alcătuită din două grupări ce acţionau în Iaşi, Podu Iloaiei şi Bârlad. Coordonarea imperiului se făcea din case sărăcăcioase din cartierele Păcureţi şi Dallas.

„Gruparea era structurată funcţional, unii dintre inculpaţi fiind specializaţi în procurarea angro de materii prime pe care le foloseau la fabricarea produselor cu efect psihoactiv pe care le vindeau celorlalţi inculpaţi specializaţi în distribuirea la nivel stradal direct către consumatori“, au precizat pro­curorii. Anchetatorii au mai arătat că numărul clienţilor era de „ordinul sutelor“, în special tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani. „Frecvenţa actelor de distribuire era deosebit de mare, în unele zile un dealer reuşind să deservească şi peste 100 de clienţi. Dozele erau comercializate cu preţuri cuprinse între 20 şi 60 de lei, în funcţie de preţul materiei prime. Produsele etnobotanice erau preparate de membrii reţelei din substanţă vegetală care era tratată sau amestecată cu compuşi chimici susceptibili de a genera efecte psihoactive precum şi cu diverse alte substanţe precum: acetone, spray-uri de combatere a insectelor (gen Killtox), otravă pentru rozătoare, îngrăşăminte chimice pentru plante sau substanţe de uz veterinar“, au menţionat ieri pro­curorii DIICOT Iaşi.  

 

 

Comentarii