Matematicianul Leonhard Euler, sarbatorit de Google printr-un logo special

luni, 15 aprilie 2013, 06:57
1 MIN
 Matematicianul Leonhard Euler, sarbatorit de Google printr-un logo special
Google il sarbatoreste pe matematicianul si fizicianul elvetian Leonhard Euler printr-un logo special, reprezentat de formule si desene matematice, la 306 ani de la nasterea sa. 

 

Euler a fost, fara indoiala, cel mai important matematician al secolului al XVIII-lea si unul dintre cei mai mari din toate timpurile. A introdus cele mai moderne terminologii si notatii matematice si a fost, de asemenea, renumit pentru activitatea sa in mecanica, dinamica fluidelor, optica sau astronomie.

Leonhard Euler s-a nascut la Basel pe 15 aprilie 1707. A fost indrumat de catre Johann Bernoulli, prieten de familie si renumit matematician. Cand tatal sau a incercat sa-l determine sa devina pastor, Bernoulli l-a convins ca fiul sau are potentialul unui mare matematician, informeaza The Guardian.

S-a mutat in Rusia, unde a prosperat pana cand intelectualii straini au inceput sa devina nepopulari si s-a mutat la Berlin. Dupa ce Ecaterina cea Mare a succedat la tron, Euler s-a intors in Rusia. In 1766 orbeste, dar continua sa creeze lucrari de o impresionanta valoare stiintifica.  A murit in Sankt Petersburg la 18 septembrie 1783. (Hotnews.ro)

Comentarii