Mercedes S Hibrid se va putea încărca wireless

luni, 27 iunie 2016, 01:50
1 MIN
 Mercedes S Hibrid se va putea încărca wireless

Mercedes se pregăteşte să introducă în segmentul de lux o tehnologie în premieră mondială: încărcarea acumulatorilor modelului hibrid fără fir, adică wireless. Noua funcţie va fi introdusă pentru prima dată pe modelul Mercedes S500e. Modelul va primi această opţiune în anul 2017, atunci când se va aplica şi un facelift pentru actuala generaţie. 

Pentru a beneficia de această nou tehnologie, clientul trebuie să-şi instaleze un sistem de încărcare atât în podeaua maşinii, cât şi în podeaua garajului de acasă sau de la birou. Un asistent digital ajută apoi şoferul să poziţioneze maşina fix sub placa de încărcare. Tehnologia este deja într-o stare avansată de testare, primele unităţi fiind probate încă de la începutul lui 2015.

Mercedes susţine că din 2017 capacitatea bateriei lui S500e va creşte de la 8.7 la 13.3 kWh, ceea ce înseamnă că rularea în mod pur electric va creşte şi ea. Primele estimări susţin că va urca de la 32 la 51 de kilometri. Mercedes S500e dispune de un motor V6 de 3.0 litri benzină, plus unul electric, putere totală a celor două motoare combinate ajungând la 442 CP.

Odată cu noua tehnologie de încărcare wireless, Mercedes a anunţat şi că, începând cu 2018, toate modelele sale hibride vor putea fi alimentate la prize cu încărcare rapidă, compatibile CCS (Combined Charging System).

Thomas Weber, şeful departamentul de cercetare şi dezvoltare Mercedes, a declarat că ţinta este aceea de a vinde tot mai multe maşini electrice şi hibride. „Vom creşte treptat numărul de maşini electrice în gama noastră. Mobilitatea electrică va atinge o valoare de şase cifre până în anul 2020.“

 

Comentarii