Veşti buni pentru şoferii terorizaţi de „semafoarele inteligente“?

Mihai Chirica şi UTI au făcut pace: încep reglajele în trafic

miercuri, 13 aprilie 2016, 01:54
2 MIN
 Mihai Chirica şi UTI au făcut pace: încep reglajele în trafic

Primarul interimar recunoaşte că, în unele intersecţii dirijate prin sistemul de management al traficului, circulaţia este acum mai greoaie decât anterior. Disfuncţionalităţile se datorează necorelării între echipamentele montate şi lipsei de comunicare între Primărie şi UTI SA. 

Primăria şi firma care efectuează lucrări în cadrul proiectului de management al traficului au îngropat securea războiului. Primarul interimar Mihai Chirica a declarat că lucrările efectuate în cadrul proiectului au fost recepţionate, iar colaborarea cu UTI SA va fi reluată. Noua poziţie a edilului survine după ce procurorul care anchetează cazul în care primarul suspendat Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mită pentru a facilita câştigarea contractului de către UTI SA i-ar fi precizat că nu există suspiciuni cu privire la derularea licitaţiei de lucrări.

S-a verificat serie cu serie

„După o perioadă destul de fierbinte, în care am încrucişat săbiile, am reuşit să lămuresc toate aspectele referitoare la legalitatea contractului. DNA ne-a comunicat că nu există suspiciuni cu privire la corectitudinea încredinţării contractului, deci îl putem continua. În ultima perioadă am inventariat semafor cu semafor, intersecţie cu intersecţie, dispozitiv cu dispozitiv tot ce s-a instalat. Am mers până la a compara seriile de fabricaţie a facturilor aferente echipamentelor livrate cu cele din facturi. Tehnic, ne-am lămurit. Din punct de vedere al eficacităţii acestor echipamente, a fost mai complicat“, a spus Chirica.

Acesta a admis faptul că funcţionarea sistemului de management al traficului este defectuoasă, precizând că în unele zone circulaţia se desfăşoară mai greu chiar decât înainte de implementarea proiectului. Chirica a apreciat că disfuncţionalităţile se datorează necorelării între echipamentele montate şi lipsei de comunicare între Primărie şi UTI SA. „Cea mai mare parte a conducerii firmei a demisionat şi a plecat în altă parte. Am stabilit cu cine discutăm din punct de vedere tehnic, astfel încât lucrurile să intre în normal“, a precizat primarul interimar. În perioada următoare, ar urma să fie verificată funcţionarea fiecăreia dintre cele 90 de intersecţii incluse în proiect. Săptămânal, după inventarierea problemelor din trafic va fi făcută o prezentare publică a acestora şi a modalităţilor identificate pentru rezolvare. Prezentările ar urma să fie făcute în zilele de miercuri sau joi, până la punerea la punct a întregului sistem.

Se reiau plăţile 

Municipalitatea a reînceput plăţile în contul lucrărilor efectuate de UTI. Reprezentanţii firmei precizau luna trecută că Primăria datorează aproximativ 22 milioane euro. „Ultimele plăţi vor fi făcute după punerea în funcţiune a sistemului. Până acum s-a plătit cam 60% din total“, a spus Chirica.

 

Comentarii