N

Ministrul Sănătății cere anchetă. Tânăra are nevoie urgent de sânge, grupa 01 pozitiv

N

vineri, 28 martie 2014, 11:02
3 MIN
 Ministrul Sănătății cere anchetă. Tânăra are nevoie urgent de sânge, grupa 01 pozitiv

\N

„Se fac eforturi pentru a redresa probleme apărute, probleme renale, hepatice, cardiace şi de coagulare“, arată purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

UPDATE 11.02: Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut o anchetă la Maternitatea „Elena Doamna”, în cazul tinerei de 19 ani. Direcţia de Sănătate Publică şi Consiliului Județean, în subordinea căruia se află spitalul, va face verificări. De asemenea, ministrul a cerut Colegiului Medicilor să vadă despre ce este vorba în acest caz.

Prietenul tinerei cere ajutorul ieşenilor. Tânăra are nevoie urgent de sânge grupa 01 prozitiv. Cei care doresc să doneze sunt aşteptaţi până la ora 12, la Centrul de Transfuzii.

––

Monica N. se află în stare gravă. Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării de să­nătate a pacientei în următoarea pe­rioadă. Tânăra de 19 ani din Boto­şani era ieri în comă indusă. „Pa­cienta este în continuare în stare gravă. În prezent se fac eforturi pentru a redresa probleme apărute, probleme renale, hepatice, cardia­ce şi de coagulare“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cu­vânt al spitalului. Potrivit apropia­ţilor, în cursul nopţii de miercuri spre joi, tânăra a făcut dializă. Aceştia susţin că, în urma exa­menelor realizate în spital, fetei i-au fost găsite cheaguri de sânge pe ficat. „Monica se simte mai bine faţă de zilele trecute. A trecut cu bine peste dializa de ieri-noapte şi sperăm că aceasta va avea efecte pozitive. Azi au intrat mătuşile la ea în salon, pentru puţin timp. Era conştientă şi a răspuns la strângerea de mână a acestora“, a menţionat Ştefan A., prie­tenul Mo­nicăi. Pacienta a ajuns în Clinica de ATI a Spitalului „Sfântul Spiridon“ după ce a fost supusă la trei intervenţii chirurgicale în mai puţin 24 de ore. Tânăra a fost operată luni la Maternitatea „Elena Doamna“ din cauza unei sar­cini extrauterine. Inter­venţia rea­lizată de conf. dr. Răzvan Socolov, directorul medical al unităţii me­dicale, a început laparoscopic şi a fost continuată în stil clasic. După trei ore, Monica a fost scoasă din sala de operaţie. După 13 ore, în cursul nopţii, cadrele medicale au observat că, şi după o a doua ope­raţie, pacienta sângerează. Atunci au decis să o opereze a treia oară pentru a opri hemoragia declanşată. Ulterior, tânăra a fost transferată cu un echipaj SMURD în Clinica de ATI de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în stare critică. Potrivit medicilor, hemoragia din cavitatea abdominală i-a afectat mai multe organe interne. În prezent, în maternitate se desfăşoară o anchetă privind cazul Monicăi. Medicul Răz­van Socolov a declarat că va comenta acest subiect după ce ancheta va fi finalizată.

Comentarii