N

Ochii poliţiştilor, aţintiţi pe „Apollonia”. S-a deschis dosar penal pentru taxele abuzive aplicate

N

joi, 05 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 Ochii poliţiştilor, aţintiţi pe „Apollonia”. S-a deschis dosar penal pentru taxele abuzive aplicate

\N

Potrivit unui document obţinut în exclusivitate de „Ziarul de Iaşi“, poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi au deschis un dosar penal în cazul plângerii făcute de studentul Maxim Tulbure împotriva Universităţii „Apollonia“ din Iaşi.

Conform documentului, poliţiştii efectuează „cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu“, dar surse din cadrul IPJ au confirmat că momentan urmează să fie audiate persoane în dosarul respectiv, fără a fi „îndreptat“ încă împotriva unor persoane, acesta fiind demarat pe 28 mai. Informaţia a fost confirmată şi de Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ, care a precizat că plângerile studentului făceau referire în taxele universităţii.

„Sesizarea a fost făcută iniţial către DNA şi apoi redirecţionată la noi. Există un dosar penal în lucru pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Este o singură persoană care vorbeşte în numele mai multora, un student nemulţumit că se modifică taxele anuale de studii fără un temei legal. Cert este că în acest dosar noi urmează să stabilim cine este bănuit de comiterea infracţiunii“, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Anca Vîjiac.

Reprezentanţii universităţii, contactaţi de către „Ziarul de Iaşi“, au explicat că nu le-a fost adus la cunoştinţă deschiderea unui astfel de dosar penal. Preşedintele fondator al „Apollonia“, Vasile Burlui, ne-a redirecţionat către purtătorul de cuvânt, explicând că nu ştia despre ce este vorba, în timp ce purtătorul de cuvânt, Paul Gorban, a precizat că nu poate oferi astăzi un punct de vedere pentru că nu a fost informat de subiect.

Reamintim că în plângerea studentului, printre altele, se preciza faptul că tinerii înscrişi la cursuri la „Apollonia“ erau obligaţi să cumpere materiale didactice expirate pe care le foloseau pe pacienţi, plăteau câteva sute de euro în plus dacă întârziau cu o zi plata taxei şi reclamau tot felul de taxe care, iniţial, nu erau prevăzute şi nu erau informaţi despre ele. În cursul săptămânii trecute, Direcţia Regională Antifraudă Fiscală de la Suceava a descins la unul dintre sediile universităţii şi a ridicat mai multe documente.
 

Comentarii