„Ochiul lui Sauron” ar putea fi amplasat in Moscova. Biserica Ortodoxa Rusa critica aspru proiectul

miercuri, 10 decembrie 2014, 19:18
1 MIN
 „Ochiul lui Sauron” ar putea fi amplasat in Moscova. Biserica Ortodoxa Rusa critica aspru proiectul

O companie imobiliara din Moscova planuieste sa amplaseze o instalatie electrica care seamana cu "Ochiul lui Sauron", ochiul raului aflat in centrul romanelor fantasy ale lui JRR Tolkien, noteaza The Guardian.

Ochiul ar urma sa fie instalat pe acoperisul unui zgarie nori de 21 de etaje sapatamana aceasta, pentru a sarbatori lansarea partii finale a adaptarii filmului The Hobbit, realizat de Peter Jackson.

Atat in The Hobbit, cat si in triologia Stapanul Inelelor, Ochiul lui Sauron este un ochi gigantic in flacari, controlat de "lordul intunericului" Sauron, care poate astfel sa vada orice persoana care atinge inelul magic, aflat in centrul cartilor.

Proiectul prevede ca instalatia sa fie reprezentata de o sfera cu diametrul de un metru, amplasata pe acoperisul unei cladiri de 21 de etaje. In spatele instalatiei va fi proiectat un spectacol de lumini pentru a crea un efect 3D, potrivit Polinei Murova, purtatorul de cuvant al companiei imobiliare.

Dar, pentru Biserica Ortodoxa Rusa, ochiul diaboilic nu este fictiune.

"Acesta este un simbol demonic. Un asemenea simbol al triumfului raului se ridica deasupra orasului, devenind practic cel mai inalt obiect din acest oras. Este asta ceva rau sau ceva bun? Mi-e teama ca cel mai probabil este ceva rau. Doar sa nu fiti surprinsi mai tarziu daca ceva rau se va intampla cu orasul", a afirmat purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ochiul urmeaza sa fie aprins joi seara si va ramane asa timp de sapte ore, a anuntat compania.

Murova a insistat ca proiectul nu este " o promovare" a filmului si ca designerii sunt fani ai acestuia, motiv pentru care au propus aceasta idee. (Hotnews.ro)

Comentarii