De Business

Punem punctul pe știi

Patronul hotelului Unirea a găsit chiriaşi pentru clădirea de birouri

joi, 09 iunie 2016, 01:10
3 MIN
 Patronul hotelului Unirea a găsit chiriaşi pentru clădirea de birouri

Lucian Grecu deţine o clădire de birouri în Nicolina. Principalul client era UniCredit Business Integrated Solutions, dar a ales să se mute într-un imobil din centrul oraşului. Două etaje din cele opt ale clădirii vor fi ocupate de societăţi din domeniul software Akka Romserv, respectiv i-DENTITY.

 

Omul de afaceri Lucian Grecu, proprietarul Hotelului Unirea, a găsit noi chiriaşi pentru clădirea de birouri situată în apropierea Pieţei Nicolina. Societăţile de dezvoltare software Akka Romserv şi i-DENTITY au închiriat fiecare câte un etaj în fostul sediu al societăţii Nicolina SA, cumpărat în anul 2005 de Lucian Grecu şi transformat în clădire modernă de birouri. În urmă cu mai bine de zece ani, în urma unei licitaţii, Grecu şi-a adjudecat imobilul de opt etaje în schimbul sumei de circa 30 de miliarde de lei vechi, echivalentul la acea dată a unui milion de euro. Investiţia totală pentru amenajarea sediului s-a ridicat ulterior la 3,5 milioane de euro. „Aceste societăţi au şi opţiunea de a închiria încă un etaj fiecare, în funcţie de numărul de angajaţi pe care îi vor recruta în perioada următoare”, a declarat patronul Hotelului Unirea. În aceste zile, Grecu negociază şi cu o a treia societate, ce prestează tot servicii de dezvoltare software, discuţiile fiind în faza stabilirii ultimelor detalii înainte de semnarea contractului de închiriere. Chiria lunară percepută per metru pătrat de omul de afaceri este de 10 euro. Grecu susţine că a investit recent 200.000 de euro doar pentru recondiţionarea clădirii ce până în luna mai a acestui an a fost ocupată în întregime de UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS), companie care s-a mutat între timp la Palas. Planurile de expansiune la Iaşi ale diviziei IT, back office şi servicii imobiliare a grupului financiar UniCredit depăşeau cu mult suprafaţa existentă în clădirea de birouri din Nicolina. Ca atare, UBIS a închiriat pe o perioadă de zece ani circa 7.500 de metri pătraţi în cea mai nouă clădire de birouri din ansamblul Palas, finalizată recent de omul de afaceri Iulian Dascălu, unde au fost relocaţi cei aproape 600 de angajaţi ai companiei.

 
O nouă investiţie în vecinătate
 

În paralel, patronul Hotelului Unirea se gândeşte serios să investească tot în imobiliare în vecinătatea Pieţii Nicolina, unde deţine o suprafaţă însemnată de teren. În anul 2005, în urma unei licitaţii, Grecu a intrat în posesia unei suprafeţe de teren de circa 2.200 de metri pătraţi în vecinătatea fostului sediu al societăţii Nicolina SA. Între timp, antreprenorul a adunat alţi 6.000 de metri pătraţi în zona respectivă şi vrea să profite din plin de pe urma afacerii. „Momentan studiez piaţa. Mă gândesc să investesc ori într-o nouă clădire de birouri sau într-un proiect rezidenţial”, a precizat antreprenorul. Grecu este antrenat într-un proiect imobiliar în Breazu, unde vrea să construiască un mini cartier de case pe un teren de 1,6 hectare, o investiţie de aproximativ un milion de euro, după cum preciza anterior acesta. Nu în ultimul rând, omul de afaceri vrea să ridice pe Bulevardul Dimitrie Mangeron, în spatele facultăţilor de pe Splai Bahlui, una din cele mai înalte clădiri din zonă. Potrivit datelor publicate anterior de ziarul nostru, blocul de locuinţe va avea 12 etaje, urmând a fi construit pe un teren de circa 1.300 de metri pătraţi, cumpărat de omul de afaceri în 2008. Blocul va dispune de o parcare subterană cu 60 de locuri, respectiv una supraterană de 14 locuri.  

 

 

Comentarii