Premiera spectacolului regizat de Lucian Dan Teodorovici are loc pe 25 aprilie

vineri, 12 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Premiera spectacolului regizat de Lucian Dan Teodorovici are loc pe 25 aprilie
Cea dintâi reprezentaţie cu „Prăpădul” de Attila Bartis este programată de la ora 18, în Sala Studio „Teofil Vâlcu”, aceasta fiind urmată de alte două, pe 26 şi 27 aprilie, de la aceeaşi oră.

Spectacolul cu care apreciatul scriitor ieşean Lucian Dan Teodorovici debutează ca regizor pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” va putea fi urmărit pe 25 aprilie. Cea dintâi reprezentaţie cu „Prăpădul” de Attila Bartis este programată de la ora 18, în Sala Studio „Teofil Vâlcu”, aceasta fiind urmată de alte două, pe 26 şi 27 aprilie, de la aceeaşi oră. Din distribuţie fac parte actorii Teodor Corban, Andreea Lucaci, Catinca Tudose, Constantin Puşcaşu şi Dumitru Năstruşnicu.
Prozatorul ieşean montează în premieră piesa „Prăpădul”, necunoscută publicului din întreaga ţară. Autorul acesteia, Attila Bartis, este unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani din Ungaria, născut însă în România, la Târgu Mureş. Lucian Dan Teodorovici a fost impresionat de textul tradus în română de Marius Tabacu şi şi-a dorit foarte mult să-l pună în scenă, găsindu-l provocator.

„E nevoie de multă imaginaţie regizorală pentru a susţine întreaga poveste. Cred însă că este un atu, pe mine mă motivează lucrurile care implică efort suplimentar. Mi-am dorit foarte mult ca piesa să ajungă să fie acceptată de un teatru şi vă daţi seama că m-am bucurat cu atât mai mult fiind vorba de Teatrul Naţional din Iaşi”, a subliniat scriitorul.

Biletele la spectacol pot fi achiziţionate de la agenţia teatrală din bulevardul Ştefan cel Mare cu 22 lei.

„Nu pot spune altceva decât: vă aştept. Cu drag şi cu emoţii”, a mărturisit scriitorul.

Comentarii