Prima plecare de la CSMS

joi, 24 decembrie 2015, 02:43
3 MIN

  Joao Paolo Dantas a părăsit Iaşul n preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a anunţat că Viveiros e netransferabil. Banii promişi fotbaliştilor nu au fost achitaţi

 
 
Primul jucător plecat de la CSMS Iaşi în această iarnă este Joao Paulo Dantas. Stoperul brazilian în vârstă de 27 de ani, care a fost adus pe parcursul sezonului, a părăsit ieri Iaşul, după ce a dezamăgit. Fotbalistul a renunţat la salariul pe luna decembrie şi a devenit liber de contract, postură în care se aflase şi înainte de sosirea în Copou, după divorţul de Mogi Mirim. Celălalt fotbalist de care Iaşul vrea să se despartă, Liviu Ganea, nu este, deocamdată, de acord, cu propunerea Iaşului. “În fotbal sunt şi momente în care lucrurile nu ies aşa cum îţi doreşti. Eu cred că la Liviu a fost şi o problemă de adaptare. I-am făcut o propunere de reziliere a contractului, în prima fază ne-a refuzat. Sunt optimist însă că vom ajunge la un acord” a spus preşedintele CSMS, Florin Prunea.
Acesta a anunţat că un alt jucător despre care s-a luat în calcul despărţirea, Nuno Viveiros, va rămâne la Iaşi şi în 2016. “Pentru mine, plecarea lui Nuno e un subiect închis, în sensul că va continua la noi. El a făcut şi lucruri bune şi mai puţin bune la Iaşi, în prima parte a sezonului. Şi el e conştient de acest lucru, pentru că e un băiat de caracter şi un profesionist sută la sută. A fost însă şi o conjunctură mai specială, pentru că imediat după ce a semnat cu noi a primit o ofertă foarte avantajoasă, din Franţa, şi nu i-am dat dezlegarea, pentru că ne făcusem deja planurile cu el pentru acest sezon. Firesc, acest lucru l-a făcut să se resimtă. Eu sunt optimist că Nuno va avea în 2016 un randament mult mai bun” a spus şeful executivului ieşean, care a mai precizat că alte noutăţi legate de plecări sau sosiri de jucători nu s-au oficializat.
Altfel, fotbaliştii ieşeni au aşteptat în zadar ca promisiunile legate de încasarea unor bani până în Crăciun să se concretizeze. Până ieri, în conturile clubului nu intrase suma pe care primarul interimar Mihai Chirica a promis că o va vira CSMS, prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean. Reamintim, la sfârşitul ultimului meci oficial al anului, contra CSU Craiova, în urma discuţiilor cu actualul edil şef al oraşului, Prunea anunţase că jucătorii vor încasa în această săptămână ultima jumătate a salariului pe luna octombrie şi prima pentru succesul contra oltenilor. Cum în aceste zile vor exista probleme cu circuitul banilor, este foarte probabil ca sumele promise să fie achitate săptămâna viitoare.
 
 
 

Comentarii