Prunea îl face praf pe Ambrosie: Minciuni, incompetenţă, lucruri dubioase

marți, 13 iunie 2017, 01:43
5 MIN
 Prunea îl face praf pe Ambrosie: Minciuni, incompetenţă, lucruri dubioase

 

 
Cel care conduce acum CSM Politehnica este atacat dur de preşedintele în exerciţiu, Florin Prunea. Prunea acuză faptul că internaţionalul de juniori Târşa a fost pierdut la Botoşani, spune că legitimările anunţate ale jucătorilor extracomunitari sunt ireale şi anunţă că una dintre marile lovituri anunţate, Tengarrinha, are un picior mai scurt decât celălalt!
 
 
 
CSM Politehnica Iaşi este o oală sub presiune. Prezent ieri în Iaşi, preşedintele executiv al clubului, Florin Prunea,  a ţinut să  taxeze dur erorile comise, în opinia sa, de către Adrian Ambrosie, membrul Comitetului Director desemnat de Primăria Iaşi să conducă gruparea din Copou.
 
 
– Domnule Prunea, cu ce treabă în Iaşi?
– Sunt preşedintele executiv al CSM Politehnica, am treabă la birou.
– Cum aţi găsit clubul de când vi s-a retras dreptul de semnătură?
– Sunt îngrozit! Minciuni, incompetenţă, lucruri dubioase. Acesta este peisajul actual.
– Mai concret.
– Să le luăm pe rând. După ce a minţit în privinţa datoriilor clubului, care sunt de 9 milioane de lei, nu de 13 cum a anunţat în ziua meciului cu Voluntari, datorii care au fost generate de nerespectarea promisiunilor de finanţare, domnul Ambrosie minte în continuare. Spune că echipa a transferat nu ştiu câţi jucători. Din câte am auzit, nimeni nu a văzut contractele lor! Mai mult, jucătorii extracomunitari, cum e brazilianul ori ugandezul, nu pot fi aduşi la Iaşi decât dacă echipa va ajunge cu zero datorii la stat. Cum CSM are restanţe mari la stat, nu are dreptul dreptul de a aduce jucători extracomunitari! Apoi, în mediul fotbalistic se vorbeşte că Iaşul va plăti salarii de 12 000 – 15 000 de euro pe lună! De trei ori mai mult decât cei mai bine plătiţi trei jucători din sezonul trecut. De unde apar banii? Că ruşii nu dau bani, vorbim de un club cu datorii, iar jucătorii care au atins obiectivul, câştigarea play-out-ului, nu şi-au încasat nici drepturile pe ultimele trei luni şi nici bonusurile.
– De campania de transferări ce părere aveţi, mai ales că susţineţi că i-aţi adus pe cei de la Fotbal Hebdo la Iaşi?
– Am avut câteva discuţii iniţiale, apoi totul s-a blocat. În discuţiile avute, de exemplu, le-am spus că nu voi fi de acord ca Tengarrinha, anunţat acum a fi mare transfer, să vină la Iaşi. Am vorbit cu Ioan Timofte, care a lucrat chiar la Boavista Porto, şi mi-a spus că fotbalistul portughez a stat opt luni din cauza unei operaţii dificile, la ligamente, are un picior mai scurt decât celălalt. În plus, se aude că jucătorii care vor fi aduşi vor fi legitimaţi la alte cluburi şi vor fi doar împrumutaţi la Iaşi, un alt lucru ciudat.
Eu am insistat ca totul să înceapă cu păstrarea scheletului de bază al echipei care a câştigat play-out-ul, peste care să vină implanturi de mare valoare. Acum, văd că echipa se dezintegrează într-un mod suspect.
 
– Detaliaţi.
– Marian Târşa, un fotbalist de mare perspectivă, a plecat la Botoşani! Iaşul nu-i poate oferi ce-i oferă Botoşani? Îl felicit pe domnul Iftime pentru faptul că îşi atinge scopul pe care l-am anunţat, dezintegrarea Politehnicii, o mână consistentă de ajutor dându-i un ieşean, Toni Heleşteanu. Alţi jucători care şi-au demonstrat valoarea, Mihalache, Frăsinescu, Răuţă, sunt şi ei pe picior de plecare. Gratis, atenţie! De obicei, când jucători de valoare pleacă gratis de la o echipă, lumea vorbeşte de bani negri!
 
– De Flavius Stoican ce părere aveţi?
– A retrogradat cu Pandurii, nu are nicio performanţă în carieră. Este foarte slab! Cum poţi să înlocuieşti un antrenor care a câştigat play-out-ul şi care nu a pierdut 15 meciuri, cu unul care a retrogradat? Aţi mai auzit aşa ceva în fotbal? Şi cum poate Stoican să vină la o echipă care are antrenor sub contract? Nici nu s-a “răcit” Neagoe şi el vine să-i ia locul!
– Cum vedeţi viitorul?
– Avertismentele mele nu au fost luate în seamă. Trag un ultim semnal de alarmă, în iulie voi pleca având conştiinţa curată. Lucrurile nu sunt în regulă! Deloc! Grijă mare! Se aruncă praf în ochi şi cu Mircea Lucescu şi cu Adrian Ilie, am discutat cu ei, nu vor să audă de vreo implicare la Iaşi. Iar cine dă echipa pe mâinile celor care o conduc acum are o mare responsabilitate faţă de ieşeni şi, mai devreme sau mai târziu, va fi tras la răspunere.
 
 
 
Şi Neagoe acuză!
 
În cursul zilei de ieri, Adrian Ambrosie a declarat că a discutat cu Eugen Neagoe şi acesta şi-a dat acordul pentru a rezilia amiabil contractul, înainte de data scadentă, 30 iunie. Tehnicianul neagă afirmaţiile lui Ambrosie! “Nu am discutat în viaţa mea cu domnul Ambrosie pe tema contractului meu. Nici nu am numărul dumnealui! Preşedintele Prunea mi-a spus să mă prezint pe 17 iunie la reunirea echipei, pentru că sunt sub contract. Aşa voi face, pentru a nu fi penalizat” a spus tehnicianul, care a adăugat: “Nu mi-am imaginat vreodată că voi fi tratat în Iaşi de o asemenea manieră. Puteau fi găsite maniere elegante de despărţire dacă eu nu sunt la nivelul aşteptărilor conducătorilor. Am lucrat pe gheaţă, pe vânt, în condiţii financiare grele, am obţinut rezultate unice în istoria clubului, am adus, împreună cu jucătorii, circa 2 milioane de euro în club, iar alţii, pe care nici nu i-am văzut pe la stadion sau vestiar, nici nu mă bagă în seamă”.
 
Stoican vine astăzi
Flavius Stoican a confirmat că va veni astăzi la Iaşi pentru ultimele discuţii legate de semnarea unui contract cu echipa CSM Politehnica. Clubul a anunţat ieri transferul unui nou jucător străin, internaţionalul ugandez Luwagga William Kizito. Mijlocaşul în vârstă de 24 de ani a evoluat la Vipers, în ţara natală şi la patru cluburi portugheze: Leixoes, Covilha, Rio Ave şi Feirense. Tot ieri, CSM Politehnica l-a împrumutat pentru un an pe mijlocaşul Patrick Petre, fotbalist dat afară de la Dinamo Bucureşti în urma unor repetate abateri disciplinare. 
 
 
 
 
 
 
 
x

    

Comentarii