Scurtul drum de la extaz la agonie

marți, 28 februarie 2017, 02:43
4 MIN
 Scurtul drum de la extaz la agonie

CSM Poli Iaşi – CFR Cluj 1-2 (0-1), în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal. CSM a jucat modest, însă putea obţine un punct după golul fabulos marcat de Cristea în prelungiri. După numai un minut, CFR, care a condus din minutul 17 şi a ratat multe alte ocaziia marcat însă golul decisiv

CSM: Caparco – Voiuc, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – Ciucur (’67 – Sato), Mitic, V. Gheorghe, Ştefănescu (’77 – Panţîru) – Cristea, Golubovic. Antrenor: Eugen Neagoe.

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Camora – Omrani, Deac, Gomelt, Nouvier (’75 – Peteleu) – Păun (’86 – Horj), Bud (’69 – Sorsa). Antrenor: Vasile Miriuţă.

Cartonaşe galbene: Cristea (’79), Mihalache (’85) – Nouvier (’59), Deac (’67).

Arbitri: Ovidiu Haţegan; Adrian Ghinguleac, Ciprian Danşa.

0-1, min. 18: Larie, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri;

1-1, min. 90^1: Cristea, cu o execuţie fabuloasă, de la 20 de metri, lateral stânga,

1-2, min. 90^2: Gomelt îl lansează pe Peteleu, clujeanul, talonat de Voicu, înscriind din unghi închis pe lângă Caparco.

Primul minut al prelungirilor meciului de aseară. Andrei Cristea execută senzaţional o lovitură liberă şi egalează la 1, aruncând în aer câteva mii de oameni care au suportat cu stoicism supliciul de a urmări timp de 90 de minute cum echipa favorită este dominată aproape în permanenţă de o formaţie mult mai valoroasă şi mai determinată. Al doilea minut al prelungirilor. Vasile Gheorghe alunecă în faţa careului, Ciucă tatonează, Voicu nu-l ţine în frâu pe Peteleu, Caparco nu intervine la un şut din unghi închis şi “Emil Alexandrescu” devine stană de piatră.

CSM a rămas astfel cu un singur punct obţinut în cele trei meciuri disputate în acest an, iar gândurile de play-off ale iernii par acum glume proaste.

Iaşul nici nu merita mai mult din meciul de aseară, în care ardelenii s-au jucat efectiv cu ocaziile. Camora (‘2) şi Bud (‘4) au anunţat încă din start că echipa din Cluj a venit să câştige în Copou şi să revină pe loc de play-off, după ce startul partidei găsea CFR pe locul VII. Senzaţia de uşor echilibru apărută după iureşul oaspeţilor din start avea să fie risipită repede: Larie a deschis scorul în minutul 18, Deac a semnat o ocazie mare peste un minut, iar Caparco a avut şansă maximă la încercarea lui Bud din minutul 26, anihliată şi cu ajutorul barei şi al unor ricoşeuri fericite. CSM a reuşit să ameninţe poarta lui Mincă abia în minutul 28, prin Mihalache, care a trimis o lovitură de cap, prin acelaşi procedeu încercând şi Golubovic să înscrie, peste un minut. Ţinta nu a fost atinsă, aşa că, după un ultim sfert de oră liniştit, actul întâi s-a încheiat cu 0-1.

Iaşul nu şi-a schimbat atitudinea nici în actul secund. Rupţi la mijloc, lăsând multe spaţii între linii, moldovenii au părut simple jaloane în disputa cu o trupă care şi-a creat şase (!) oportunităţi mari de gol în repriza a doua. Bud a fost campionul ratărilor, atacantul CFR nereuşind să înscrie în minutele 51, 55, 61 şi 63, Sorsa a nimerit bara în minutul 71, iar Omrani nu l-a învins pe Caparco în minutul 72, Iaşul contând doar prin V. Gheorghe, care a şutat “peste” în minutul 81. Golurile au apărut abia în prelungiri, CFR impunându-se la un scor mult prea blând raportat la aspectul partidei.

Chirica, dezamăgit

^ Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a venit la stadion. El a plecat de la meci cu zece minute înainte de final, dezamăgit de ceea ce a văzut. ^ După mai multe etape în care a fost rezervă, Ionuţ Voicu a revenit printre titulari şi a preluat banderola de căpitan de echipă de la Mihalache. ^ Adus de la Ştiinţa Miroslava în această iarnă, Panţîru a debutat în Liga I. ^ În ciuda vremii răcoroase, aproape 3 000 de ieşeni au fost prezenţi ieri la meci, galeria cântând aproape în permanenţă. ^ La final, Golubovic a răspuns unor spectatori care-l contestau, Cristea intervenind pentru a calma spiritele. ^ Reprimit la echipă după abaterile disciplinare avute înaintea meciului contra ACS Poli Timişoara, Grahovac a fost rezervă ieri. Pe banca Iaşului au mai stat Răuţă, Moldovan, Bosoi şi Bădic. ^ Fostul portar al FC Politehnica Iaşi, Traian Marc a fost rezervă la CFR Cluj.^ * Concordia Chiajna – Astra Giurgiu 1-3 (1-1). Serediuc (‘9) / Fabricio (‘8), Florea (’42), Budescu (’73).

Declaraţiile tehnicienilor

Eugen Neagoe: “Am făcut un meci slab, CFR merita să câştige. Pe lângă evoluţia modestă de pe parcursul partidei, am şi luat gol în prelungiri, la câteva secunde după ce egalasem. Acest lucru este inadmisibil la o echipă experimentată ca a noastră. La cald nu vreau să fac alte aprecieri. E clar că trebuie să ne schimbăm total atitudinea pentru a obţine puncte”.

Vasile Miriuţă: “Ar fi fost nedrept să ratăm victoria astăzi. Am dominat total, însă am ratat foarte mult şi am primit gol dintr-o fază fixă, după o execuţie deosebită. Nu pot fi supărat pe Bud, care a ratat atâtea ocazii. E un băiat minunat, va fi titular şi etapa viitoare. Mai avem un meci foarte dificil, cu cea mai bună echipă din campionat, însă suntem la mâna noastră pentru calificarea în play-off. Am mare încredere în jucătorii mei”.

 

 

Comentarii