Înlocuitor pentru Dan Lungu, devenit senator

Şef nou la Muzeul Literaturii din Iaşi: Lucian Dan Teodorovici

marți, 24 ianuarie 2017, 02:54
1 MIN
 Şef nou la Muzeul Literaturii din Iaşi: Lucian Dan Teodorovici

Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai importanţi scriitori ieşeni contemporani. Numirea sa efectivă ca director va avea loc poimâine  

Muzeul Literaturii Române (MLR) va avea de poimâine un nou director. Plenul Consiliului Judeţean va discuta în cadrul şedinţei sale în plen propunerea de numire ca manager interimar al MLR a scriitorului Lucian Dan Teodorovici. Acesta îl va înlocui pe Dan Lungu, care a condus muzeul din toamna anului 2012 până după alegerea sa ca senator din partea USR la alegerile parlamentare din decembrie. Teodorovici urmează să conducă MLR până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de manager.

Născut la Rădăuţi, Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai importanţi scriitori ieşeni contemporani, fiind consilier editorial la editura Polirom, senior-editor al săptămânalului Suplimentul de Cultură şi redactor al revistei Timpul. Teodorovici a debutat în 1999 cu romanul „Cu puţin timp înaintea coborârii extratereştrilor printre noi“. Ultimul său volum, „Matei Brunul“, a obţinut premiul pentru proză al revistei „Observator cultural“, premiul naţional de proză al „Ziarului de Iaşi“, premiul publicului la Gala Industriei de Carte din România şi a fost desemnat „Cartea anului 2011“ de către revista „Contrafort“. Romanele şi volumele de proză scurtă ale scriitorului au fost traduse în Franţa, Germania, Italia, Spania, SUA şi Ungaria. 

Comentarii