Şi-a injectat insecticid în inimă, după ce soţia l-a părăsit pentru altul

marți, 18 noiembrie 2014, 13:10
2 MIN
 Şi-a injectat insecticid în inimă, după ce soţia l-a părăsit pentru altul

Bărbatul, care are gamba stângă amputată, a dezvoltat o depresie severă după despărţire.

Un bărbat de 32 de ani a în­cercat să se sinucidă in­jec­tându-şi insecticid în zona inimii. De loc din Huşi, bărba­tul a hotărât să-şi pună capăt zilelor după ce a fost părăsit de soţie pentru un alt bărbat şi după ce femeia a luat cu ea şi fetiţa în casa concubinului. Bărbatul a făcut atunci o de­presie severă, iar ieri a ales să se sinucidă folosind insecticid, pe care şi l-a injectat în zona inimii.

Pacientul a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul „Sfân­tul Spiridon“ din Iaşi, unde a rămas internat pentru urmă­toarele zile. Pacientul este stabil, însă medicii spun că trebuie monitorizat deoarece complicaţiile pot apărea şi mai târziu.

„Pacientul a avut o tentativă de suicid prin in­jectare precordială subcutanată de insecticid, aproximativ 1 ml de soluţie. Bărbatul are gambă stângă amputată şi este cunoscut cu sindrom depresiv- anxios“, a spus prof.dr. Diana Cimpoe­şu, medic şef UPU-SMURD.

Deşi zilnic în UPU ajung câte unu-doi pacienţi depresivi care încearcă să se sinucidă, metoda aleasă de vasluian nu a mai fost întâlnită de medicii ieşeni. Aceştia spun că bărbatul su­pravieţuieşte pentru că nu a nimerit cordul, însă cel mai probabil va rămâne cu sechele în urma faptului necugetat. Odată intrat în corp, insecticidul provoacă convulsii, insuficienţă respiratorie, comă, tahicardie sau tulburări de vorbire.

Toxinele pot fi eliminate prin transpiraţie sau pe cale renală, după administrarea tra­ta­men­tului corect.

Comentarii