Şoferul ucigaş din Podu Roş avea discernământ! Două vieți luate într-o clipă

marți, 14 martie 2017, 03:00
2 MIN

Apărătorul acestuia susţine însă că rezultatul expertizei psihiatrice nu este unul corect şi va depune contestaţie.

După mai bine de o lună de la accidentul în care doi soţi au fost ucişi în trafic de un conducător auto inconştient, autorităţile ieşene au reuşit să stabilească dacă şoferul a avut discernământ. O comisie de specialitate l-a expertizat la Institutul „Socola“ din Iaşi pe Marian Claudiu Paşnicu, stabilindu-se că, în ziua în care acesta a produs tragicul accident rutier, ar fi avut discernământ.

Apărătorul şoferului, avocatul Bogdan Gust, va contesta rezultatul expertizei, considerând că Paşnicu nu ar fi avut discernământ în ziua în care a intrat în plin în maşina soţilor Buzea.

Claudiu Marian Paşnicu este şi în prezent în arest preventiv, judecătorii prelungind măsura chiar zilele trecute. În perioada care a trecut de la accident, acesta a fost supus unui tratament medicamentos psihiatric, el având un comportament specific persoanelor care ar avea pro­bleme psihice. Dacă rezultatul expertizei va rămâne şi după soluţionarea contestaţiei, Paş­nicu poate fi trimis în judecată de procurori.

Accidentul produs de Claudiu Paşnicu a avut loc la începutul lunii februarie, fiind soldat cu decesul soţilor Eugen şi Doina Buzea, angajaţi în administraţia locală din Iaşi.

Evenimentul rutier a avut loc în cartierul Podu Roş, la orele prânzului, atunci când Paşnicu, şofer al unui autoturism Audi, a depăşit pe contrasens o coloană de maşini şi a intrat în intersecţia de la baza podului Nicolina deşi culoarea semaforului pentru maşini era roşie. După ce a ocolit in extremis un pieton ce traversa regulamentar, maşina lui Paşnicu a intrat în lateralul unei Dacii Logan conduse de Doina Buzea, care, de asemenea, circula regulamentar. Atât Doina Buzea, cât şi soţul său au murit pe loc, în urma impactului violent.

Ulterior accidentului, Clau­diu Paşnicu a părăsit locul accidentului, însă s-a prezentat în aceeaşi zi la Poliţie. A fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

VEDEȚI ȘI:

ATENȚIE! IMAGINI ȘOC! Vedeți cum s-a produs accidentul mortal din Podu Roș!

Comentarii