Tinerii artişti încearcă să schimbe faţa Galeriilor Comerciale de la Cub

marți, 23 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Tinerii artişti încearcă să schimbe faţa Galeriilor Comerciale de la Cub

La acţiune au participat 45 de studenţi sau absolvenţi de la Arhitectură, Arte sau Teatru.

Un grup de tineri artişti din Iaşi a revitalizat demisolul Galeriilor Comerciale „Ştefan cel Mare“, reunindu-si nu doar forţele creatoare, ci şi puterile financiare. 45 de studenţi sau absolvenţi ai Facultăţilor de Arhitectură, Arte Plastice şi Design, Muzică sau Teatru au lucrat, pe parcursul a 4 zile, pentru a transforma interiorul Galeriilor Comerciale într-unul atractiv. În ultimii ani, acest spaţiu care ar trebui să fie reprezentativ pentru centrul oraşului s-a degradat şi urâţit continuu.

Tinerii creativi şi-au pus amprenta asupra acestuia în principal revopsind spirala în mai multe culori şi personalizând-o prin câteva mesaje în limba engleză, cu caracter de sfaturi. Ei s-au mobilizat în cadrul proiectului „96 de ore nonstop“, care a urmărit punerea în valoare a spaţiului comercial prin intermediul mai multor metode creative şi evenimente artistice, cum ar fi concerte sau spectacole de teatru. „Pe mine mă atrage foarte mult spaţiul ăsta şi potenţialul lui. Am vrut să demonstrăm că se poate în primul rând, că se poate ca spaţiul să rămână activ pe toată durata zilei. Activităţile nocturne (cele din pub-uri – n.r.), mai ales cele din weekend, toată lumea le ştie. Ziua cred că spaţiul are un potenţial deosebit şi neexploatat. Resursele de timp, cât şi cele financiare au fost cele proprii. A fost, de asemenea, o contribuţie binevenită din partea Bibliotecii Judeţene «Gh. Asachi». Reabilitarea spaţiului va rămâne o preocupare pe care o vom avea în continuare şi ne vom ocupa treptat de fiecare lucru. Resursele nu ne permit să desfăşurăm un proiect amplu, dar există pentru mici intervenţii care să conteze“, a subliniat Alexandru Sescioreanu, coordonator al tinerilor care au dorit să învioreze interiorul Galeriilor Comerciale.

O a doua etapă a proiectului va avea loc în luna decembrie. Atunci, tinerii artişti vor, de exemplu, să transforme acoperişul de sticlă din zona spiralei într-un vitraliu. „Suntem foarte încântaţi de impactul pe care l-a avut proiectul nostru în prima etapă, sperăm ca data viitoare să fie şi mai frumos, mai multă lume implicată şi mai uşor în cele din urmă“, a adăugat Alexandru Sescioreanu.

Comentarii