Trei femei au ajuns la spital într-o singură zi bătute şi muşcate de soţi

joi, 07 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Trei femei au ajuns la spital într-o singură zi bătute şi muşcate de soţi

La fiecare 30 de secunde, în România, o femeie este bătută de partenerul său de viaţă. Nu­mai ieri la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi au fost îngrijite trei femei din judeţ rănite şi traumatizate de soţii lor. Dintre acestea, cel mai grav a fost lovită o tânără de 29 de ani din Iaşi care s-a luptat în zadar cu soţul său şi cu vărul acestuia, pentru că în final s-a ales cu mai multe plăgi prin muşcare şi răni profunde de la pumnii încasaţi. Astfel, femeia a necesitat îngrijiri specializate şi i s-a făcut profilaxia antitetanică, iar apoi a fost internată în Clinica de Chi­rurgie Ma­xilo-Facială pentru că suferea de un traumatism cra­nio-facial cu fractură latero-facială. Ea mai prezenta multiple plăgi prin muşcare de om, o contuzie toraco-abdominală şi o contuzie a membrelor superioare“, a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef la UPU-SMURD.

O altă femeie din oraş a venit la UPU însoţită de cei doi copii ai săi în vârstă de 4-5 ani. Ieş­eanca de 32 de ani le-a povestit medicilor că a fost bătută de soţ în faţa copiilor, care s-au speriat şi au început să plângă. Ei au ajuns şi la spital plângând, însă pentru că rănile mamei lor nu au necesitat in­ternarea, s-au întors acasă, lângă tatăl violent.

În aceeaşi situaţie a fost pusă şi o altă femeie de 48 de ani din judeţ, care a venit în UPU policontuzionată din cauza bătăilor repetate primite de la soţ, dar care, pentru că suferea de răni superficiale, a fost îngrijită şi în­drumată către domiciliu. Acolo unde o aştepta soţul bătăuş.

Cazurile celor trei soţii agresate sunt o picătură într-o mare de violenţă. Conform statisticilor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2012, au fost înregistrate 65.000 de femei care au fost bătute de soţi. Mai mult decât atât, în aceeaşi perioadă, în România, aproximativ 800 de femei au murit din cauza bătăilor primite.

Comentarii