Un cunoscut neurochirurg din Iaşi nu are voie să profeseze

miercuri, 08 martie 2017, 22:48
2 MIN
 Un cunoscut neurochirurg din Iaşi nu are voie să profeseze

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ca neurochirurgul Victor Dimov, care a activat până la finele anului trecut la Spitalul de Neurochirurgie, să fie judecat în conti­nuare sub control judiciar. Printre interdicţiile impuse acestuia se numără şi cea de a profesa în sistemul public de sănătate din România.

Dimov este judecat la Tribunal pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori în cazul neurochirurgului, fapta acestuia ar fi fost comisă pe 18 iulie 2016. Procurorii spun că medicul colaborator de la „Neuro“ ar fi cerut pacientului S.I. suma de 1.000 de lei pentru sine şi alţi 200 de lei pentru un anestezist din cadrul unităţii sanitare în schimbul unei inter­venţiei chirurgicale.

Procurorii au mai reţinut în actul de acuzare că Victor Dimov i-ar fi dat de înţeles pacientului că are influenţă asupra anestezistului şi că îl va determina pe acesta să îşi exercite atri­buţiile de serviciu, din acest motiv fiind reţinută şi infracţiunea de trafic de influenţă.

„În data de 20.07.2016, în condiţii de flagrant, a primit suma de 1.200 de lei, dând de înţeles că deja a dat 200 de lei anestezistului pentru faptul că participase la intervenţia chirurgicală“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Încă de la trimiterea în judecată a me­dicului, apărătorii acestuia au precizat că medicul este nevinovat.

Comentarii