VEZI LISTELE celor care au prioritate la atribuirea de locuinţe în Iaşi

marți, 17 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 VEZI LISTELE celor care au prioritate la atribuirea de locuinţe în Iaşi

Consilierii locali au fost che­maţi la muncă. Plenul CL se va întruni vineri în ultima şedinţă ordinară din acest an, pe ordinea de zi aflându-se peste 30 de pro­iecte de hotărâre. Majoritatea a­ces­tora priveşte fondul locativ, a­pro­barea de planuri urbanistice zo­nale şi rectificări ale valorii pro­iectelor cu finanţare europeană.

Astfel, şase familii de tineri vor primi repartiţii de locuinţe. Mihaela Halibei şi Lucian Can­ţ­ur vor primi apartamente în blocul 4 din bulevardul Dacia 42A. Simona Postolache şi Mi­haela Cajban vor primi apartamente cu o cameră în bulevardul Alexandru cel Bun nr. 70. O altă locuinţă cu o cameră va fi repartizată familiei Ioan Tăna­să în blocul 1004, iar Cătălina Vrabie va primi o locuinţă simi­lară în locul 4 din bulevardul Chimiei nr. 73. Plenul va aproba şi listele de priorităţi pentru chiriaşii evacuaţi din locuinţe retrocedate, pentru beneficiarii de locuinţe sociale şi pentru cei care solicită o locuinţă convena­bilă.

LISTĂ LOCUINŢE CONVENABILE

LISTĂ LOCUINŢE SOCIALE

LISTĂ LOCUINŢE RETROCEDATE

De asemenea, doi ieşeni ur­mează să fie scutiţi în urmă­torii ani de plata impozitului pe clădiri, întrucât şi-au reabilitat termic locuinţele şi au solicitat scutirea. Dana Bedivan nu va mai trebui să plătească în urmă­torii 10 ani impozitul pe clădiri, iar Alexandru Anghel va fi scutit de impozit pe o perioadă de 9 ani. În total, cei doi ieşeni vor economisi 16.000 lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri se va afla şi alocarea a 364.000 lei pentru acoperirea deficitului înregistrat de baza de agrement Ciric. Astfel, venitu­rile realizate de aceasta în cursul anului se ridică la doar 336.000 lei, în timp ce cheltuielile de personal şi cele mate­riale s-au cifrat la 1,2 milioane lei. CL alocase deja 500.000 lei către baza de agrement, fiind însă necesară suplimentarea cu încă 364.000 lei. Plenul CL va avea de discutat vineri şi modificarea bugetelor unor proiecte cu finanţare europeană. Con­cret, sumele econo­misite în cadrul derulării unor proiecte, ca şi o parte din cheltuielile su­portate iniţial din bugetul local vor fi realocate altor proiecte. Şi proiectul de la Ciric va beneficia de generozitatea CL, către acesta urmând să fie dirijate 1,5 milioane lei pentru continuarea lucrărilor. Tot vineri, începând cu ora 10, se va întruni şi plenul Consiliului Judeţean, în ultima şedinţă ordinară din acest an.

Comentarii