Vineri 13: vârcolaci prin copaci!

vineri, 13 octombrie 2017, 07:00
3 MIN

* Se zice că, atunci când data de 13 a oricărei luni pică într-o vineri, nu e bine, încep să umble prin lume şi să se ţină de rele strigoi, stafii, moroi, vampiri, vârcolaci şi alte făpturi ale întunericului. Azi e atât vineri, cât şi 13 octombrie; cum până la Halloween mai sunt doar vreo două săptămâni, respectivele făpturi de mai sus au ieşit din beznă încă de aseară, să se mai dezmorţească şi să se antreneze.

* Câţiva morţi-vii s-au ridicat din gropile lor şi au pornit prin centrul oraşului, îmbrăcaţi în costumele lor de înmormântare negre, cu cămăşi scrobite, cravate şi pantofi de lac cu tălpi din carton. Cetăţenii de pe pietonal i-au confundat cu nişte politicieni văzuţi la televizor, îmbrăcaţi la fel, aşa că i-au huiduit şi chiar scuipat.

* Alţi morţi-vii au dat dovadă de o inspiraţie la fel de proastă şi au început să bântuie taman pe lângă standurile cu vinuri; fiindcă n-au avut bani la ei, să dea câte un rând, au fost agresaţi, apoi fugăriţi de unii care nu păreau morţi-vii, ci beţi-morţi.

* Spre deosebire de ei, scheletele care au ieşit să colinde şi să facă rău au ales zone mai puţin populate, pentru a se strecura fără a fi observate de oameni. Ele n-au fost observate de oameni, ci de sutele de câini maidanezi care nu mai văzuseră până în acel moment oase groase şi frumoase care să vină singure la ei.

* Şi nişte vampiri au coborât din clopotniţele lor părăsite pentru a veni la oraş, unde e sânge proaspăt din belşug; au nimerit şi ei lângă târgul de vinuri şi s-au pus la pândă în cotloane întunecoase, aşteptând victimele. După ce au supt câţiva trecători, s-au îmbătat de la alcoolul din sângele lor şi au început să zboare haotic, izbindu-se ca moliile de becurile de pe stâlpii de iluminat stradal.

* Alţi doi vampiri au prins copii dintr-un cartier mai mărginaş, care se jucau în spatele blocului bătându-se cu glod. Primul a izbutit să zărească la lumina palidă a lunii jegul de pe gâtul micuţului şi a scuipat îngreţoşat, jurând că va consuma doar sucuri de fructe; cel de-al doilea a muşcat numai puţin, până când copilul i-a tras un şut în gleznă, iar a doua zi s-a pomenit cu bube la gură.

* Aseară au fost văzuţi câţiva vârcolaci mici, dar aprigi şi păroşi, urcaţi într-un copac, ca să muşte din lună, după obiceiul vârcolăcesc. Spre ghinionul lor, nişte oameni de bine au zvârlit în ei cu pietre până i-au dat jos de pe crengi, apoi i-au luat la şuturi, în timp ce le strigau "Da' bini, ghiavole, aici ţi-i scăldatul? Luna asta v-aţi gândit voi s-o mâncaţi, cu atâtea sărbători? Dacă mâncaţi taman zilele în care fac io vinul?".

Comentarii