Vor fi rezidenţi în toate spitalele judeţene. Examenul se dă în noiembrie

luni, 11 septembrie 2017, 01:56
2 MIN
 Vor fi rezidenţi în toate spitalele judeţene. Examenul se dă în noiembrie

Ministerul Sănătăţii a stabilit calendarul rezidenţiatului. Ce noutăţi sunt din acest an?

Ministerul Sănătăţii (MS) a stabilit calendarul de desfăşurare a concursului de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Astfel, anul acesta, concursul va avea loc pe data de 19 noiembrie şi se va desfăşura în şase centre universitare, şi anume: Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Noutatea din acest an o reprezintă faptul că MS va solicita Guvernului României majorarea cifrei de şcolarizare, „pe baza necesităţilor existente în unităţile sanitare din teritoriu, dar şi capacitatea de pregătire disponibilă din universităţile de medicină şi farmacie“.

De asemenea, reprezentanţii MS au precizat că au în vedere pentru anul viitor regândirea şi modificarea politicilor de pregătire prin rezidenţiat.

„Am propus rectorilor ca de anul viitor să descentralizăm total rezidenţiatul, astfel încât fiecare instituţie de învăţământ superior să poată organiza concursul, pe baza numărului de locuri repartizate de minister şi a metodologiei de concurs, care probabil va rămâne elaborată la nivel central. De asemenea, vrem să începem să pregătim tineri în spitale judeţene, motiv pentru care vom aronda centrelor universitare mai multe spitale judeţene unde se vor face stagii de pregătire a rezidenţilor la diferite nivele. Tinerii trebuie să vadă şi să se confrunte cu realităţile unităţilor medicale, şi sperăm că după trei-patru ani petrecuţi într-o astfel de unitate vor fi determinaţi să rămână să lucreze acolo“, a precizat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Conform reprezentanţilor MS, în a doua jumătate a lunii octombrie vor fi publicate pe site-ul www.rezidentiat.ro toate detaliile referitoare la numărul locurilor şi posturilor.

Comentarii