Bucatar bacauan – la Chestiunea Zilei

vineri, 22 decembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Bucatar bacauan – la Chestiunea Zilei

Autor a peste 350 de retete culinare, detinator a sapte medalii la concursuri internationale de arta gastronomica, si a Colierului de Aur decernat de Consiliul National al Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, bacauanul Teodor Stoleru va fi invitatul din aceasta seara al show-ului realizat de Florin Calinescu. Vedeta Pro TV l-a contactat pe maestrul bacauan in arta culinara dupa ce a aflat de la documentaristii emisiunii ca Teodor Stoleru poseda, pe linga panoplia impresionanta de medalii, si doza de umor absolut necesara aparitiei intr-o emisiune de divertisment. Subiectul pe care Calinescu il va prezenta in aceasta seara fanilor sai este legat de ingeniozitatea si rafinamentul romanilor in pregatirea preparatelor pentru masa de Craciun. Maestrul in arta culinara, Teodor Stoleru, va face sa inghita in sec milioane de telespectatori atunci cind camerele de luat in vederi se vor indrepta spre platourile pregatite de el. "Am pregatit cele mai savuroase preparate din carne de porc dupa retete autentice moldovenesti. Pe primul platou vor fi la loc de cinste sarmalutele ascunse sau in cuib, preparat surpriza, in care intr-o singura foaie de varza stau trei sarmalute impachetate in frunze de vita si trei in foi de varza. Delicatesele vor fi muschiul de porc florentin, reteta care nu are nici o legatura cu Venetia, ci cu Valea Siretului si cotletul leontin, preparat traditional din zona Tescaniului pentru care am studiat timp de zece ani ca sa-l aduc la cotele de rafinament ale artei culinare", ne-a declarat Teodor Stoleru, in timp ce prepara bucatele pentru emisiunea TV. Maestrul bacauan ii va "chinui" pe cei care vor privi transmisiunea in direct cu chisca, singeretele, costita afumata, slanina, cirnaciorii, colacii si cozonacii moldovenesti, dar nici unul din secretele de preparare a acestora nu vor fi dezvaluite telespectatorilor. Maestrul Stoleru este cel de-al treilea bacauan invitat in studiourile emisiunii "Vineri seara ne distram cu Florin Calinescu". Alaturi de amfitrionul Pro TV au stat Ioan Rati, directorul Fructex care a adus in studioul emisiunii marul gigant recoltat din livada societatii, si Valentina Dolceanu, somera care s-a integrat in economia de piata cu zacusca preparata la comanda doamnelor care nu au timp sa stea in bucatarie. (Cezara DUTA)

Comentarii