Dumnezeul constructorilor iubeste MBM

luni, 09 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 Dumnezeul constructorilor iubeste MBM

Licitatia organizata, vineri, de ANL la Bucuresti pentru constructia vilelor focsanene din Cartierul Tineretului a fost a doua oara aminata, pentru data de 25 aprilie. Motivul este faptul ca doar MBM Construct ’95, firma care a cistigat licitatia pentru blocurile municipalitatii din acelasi ansamblu, a indeplinit durele conditii de participare impuse de Agentia pentru Locuinte.
Surse autorizate ne-au declarat ca ceilalti ofertanti, doua societati din Bucuresti si Deva, nu au putut inainta scrisorile de garantie in valoare de 200 milioane de lei. De asemenea, cifra lor medie de afaceri pe ultimii trei ani a fost mai mica decit valoarea impusa de comisia ANL, de 68 miliarde de lei.
In aceste conditii, asa cum anticipam deja in editiile noastre trecute, cunoscuta firma vrinceana MBM are sanse maxime sa construiasca si cele 53 de vile, devenind astfel antreprenor general al intregului ansamblu de locuinte care va compune Cartierul Tineretului. Trebuie mentionat de asemenea faptul ca MBM Construct ’95 a ofertat in asociere cu proiectantul locuintelor de la "Shell", societatea Arhigrafic Focsani.
Chiar daca, oficial, numele constructorului vilelor ANL va fi dat publicitatii doar la sfirsitul acestei luni, modelul tip al acestor locuinte este deja cunoscut de focsaneni. Casele din Cartierul Tineretului vor avea parter si etaj si, in functie de optiunea beneficiarului de credit, doua sau trei dormitoare. Daca in primul caz suprafata construita va fi de 190 mp, o camera in plus va adauga spatiului locuintei alti 40 de metri patrati. Fiecare vila va poseda centrala termica proprie, garaj si curte. In ceea ce priveste pretul pe care il vor plati in final beneficiarii acestor locuinte, se anticipeaza sume deloc incurajatoare pentru familiile cu venituri medii. Autoritatile au estimat ca o vila ridicata "la rosu", deci fara nici un fel de finisaj, va costa in final cel putin un miliard de lei.
Unul din motivele pentru care aceste locuinte vor avea un pret atit de ridicat este regimul special al constructiilor in zona Vrancea, datorat riscului seismic. Costul unei case creste cu aproximativ 18% datorita consolidarilor suplimentare, pentru gradul noua de seismicitate. (Ciprian BOBEICA, Lidia GROSEI)

Comentarii