Lamiia in cure si in cosmetica naturala

vineri, 23 mai 2008, 18:27
2 MIN
 Lamiia in cure si in cosmetica naturala

Lamiiul este originar din India. Incepind cu secolul al IV-lea si romanii au descoperit lamiia folosind-o mai ales pentru a innobila gustul alimentelor, datorita aciditatii sale, decit in scop terapeutic.

Bogate in vitamina C, lamiile mai contin si vitamina A, vitamine din grupul B, calciu, fosfor, fier, siliciu, mangan si cupru. Desi sint acide ele alcalinizeaza organismul fiind astfel indicate in arterioscleroza, reumatism, infectii repetate, varice, guta, litiaze, tulburari intestinale, congestie hepatica, demineralizare cu astenie.

Lamiile pot fi utilizate si in cadrul curelor de slabire pentru a relansa metabolismul incetinit. Cura se incepe cu sucul unei lamii pe zi, diluat eventual in putina apa de izvor, si se creste cu cite o lamiie in fiecare zi, pina se ajunge la 7 lamii pe zi, repartizate in cursul intregii zile. Apoi se scade treptat numarul de lamii consumate pe zi. Cura se intinde astfel pe parcursul a doua saptamini. In cazul lipsei de calciu se poate lua si cite o coaja de ou, dizolvata de seara intr-un pahar cu suc de lamiie. Insa lamiia poate fi si un excelent ingredient pentru tenurile grase, unghiile casante sau pentru petele datorate soarelui sau cuperozei.

Masca pentru ten gras cuprinde o lingurita de suc de lamiie, o lingurita de suc de struguri sau de cirese dulci bine coapte, o lingura de miere lichida. Se amesteca bine. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 15 minute. Masca se indeparteaza cu apa plata.

Pentru unghii casante sucul de lamiie se amesteca cu ulei de masline, amestec in care se tin unghiile cinci minute. Operatia se repeta de doua ori in timpul zilei.

Un albus batut spuma se amesteca suc de lamiie care apoi se aplica pe piele in zonele afectate de cuperoza sau pete solare. Se lasa cinci minute sa actioneze dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acest lucur se va repeta de patru ori in decursul unei zile.

Comentarii