Un bucătar a gătit exact ce mânca pe la 1885 Mihai Eminescu

luni, 15 ianuarie 2018, 12:40
1 MIN
 Un bucătar a gătit exact ce mânca pe la 1885 Mihai Eminescu

Pentru a marca aşa cum se cuvine ziua lui Mihai Eminescu, un bucătar pasionat de poezie a vrut să le ofere clienţilor nu doar un meniu aparte, ci o experienţă culinară cu totul deosebită. Şi a gătit exact ce mâncau pe la 1885 Mihai Eminescu şi cei de la Junimea, scrie libertatea.ro 

Chef Cătălin Ivanof este cel care a pus în practică ideea meniului junimist. Chiar dacă sloganul vremii era ”Mâncarea e fudulie, băutura temelie!”, preparatele sunt multe şi diverse, semn că mâncarea nu era chiar …fudulie. Iar ingredientele sunt la îndemână şi azi. La apertitiv, Eminescu şi Creangă mâncau, exact ca în copliărie, alivenci, adică plăcinte cu mălai şi brânză. Urmau apoi pârjoalele moldoveneşti, despre reţeta cărora care chef Ivanof spune că s-a păstrat foarte bine până azi, cu mici accente în funcţie de bucătărie. “Unii pun în compoziţie morcov ras, alţii cartof. Au mărar şi pătrunjel şi eu le servesc şi cu un sos pe bază de muştar, preparat de noi. Carne de vită şi de porc, dar unii pun doar porc, alţii doar vită”, a detaliat bucătarul pentru Libertatea.

Comentarii