Salata austriaca dulce-acrisoara

vineri, 05 februarie 2010, 17:49
1 MIN
 Salata austriaca dulce-acrisoara

Si aici carnea isi are locul sau bine stabilit – sa nu uitam snitelul vienez sau rasolul din carne de vitel slaba -, insa pe linga acestea salatele au un anumit specific. Iata una dintre ele.

Ingrediente: o legatura de ridichi rosii, 4-5 rosii mijlocii, un castravete cu coaja cit mai subtire (150-200 gr.), 3 ardei grasi nu foarte mari, 100-150 gr. cirese dulci mari, 100-150 gr. de brinza dulce de vaci, 200 gr smintina, 50 gr. telemea sarata, sare, piper

Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele  si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si se tin 10 minute pe o farfurie dupa ce se sareaza bine pentru a se inmuia, apoi se clatesc sub jet de apa si se pun in castronul cu rosiile. Ciresele se curata de simburi si se adauga peste restul legumelor din castron.

Brinza se amesteca cu smintina si apoi se toarna in castron si se amesteca totul, se rade deasupra 3/4 din telemea si se condimenteaza dupa gust. Se rastoarna in vasul din care se va servi si se rade deasupra restul de telemea. Se poate orna si eventual acri un pic cu un kiwi. Se serveste la cartofi prajiti si friptura sau cu frigarui. (culese de terapeut Simona ROSUT, Arad)

Comentarii