Gatitul poate fi periculos

luni, 23 mai 2011, 19:13
1 MIN
 Gatitul poate fi periculos

Incendiul s-a produs din cauza manevrarii necorespunzatoare a mijloacelor de gatit supraincalzite, fapt ce a dus la aprinderea grasimilor si uleiului din tigaie. In incercarea de a stinge focul, proprietara a actionat cu apa, fapt ce a dus la declansarea incendiului. Au ars circa 80 de metri patrati din acoperisul locuintei, cinci tocuri de geam, doua usi din lemn, 100 de kilograme de deseuri textile si 80 de kilograme de mase plastice. De asemenea, s-a degradat invelitoarea din azbest a acoperisului.

Pompierii reamintesc principalele masuri care trebuie respectate atunci cind continutul dintr-o tigaie ia foc: trebuie oprita alimentarea cu gaz sau energie electrica a aragazului pe care este tigaia, ce trebuie lasata sa se raceasca; tigaia sa nu fie aruncata pe jos sau pe mobilierul de bucatarie si sa nu se toarne apa peste ea; tigaile care sint in flacari trebuie stinse acoperindu-le cu un capac sau punind un prosop ud peste acestea, deoarece limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.

Daca niciuna dintre metode nu stinge flacara, iar aceasta se extinde, trebuie evacuate persoanele din apartament, alertati vecinii si sunat urgent la numarul de telefon 112 pentru interventia pompierilor.

 

Sursa: Ziarul de Roman

Comentarii