Adio Liga Nationala

miercuri, 17 mai 2006, 23:11
3 MIN
 Adio Liga Nationala

Dupa un sezon neimplinit, macinat de tot felul de probleme, echipa ieseana de handbal masculin spune astazi adio Ligii Nationale, dupa trei ani de supravietuire in care decaderea a fost permanenta. Fara nici o sansa de a mai schimba ceva din pozitia pe care o ocupa in clasament, formatia gazda joaca doar pentru orgoliu, in speranta ca macar in ultima clipsa va reusi sa mai adune o victorie in palmares, in fata unei echipe care a invins-o in tur (scor 28-32). „Ne aparam sansele corect, cum am facut-o si pina acum.”, spune Costel Schender, antrenorul echipei care va intilni un adversar lipsit si el de motivatie. Dupa ce si-au inchis portile salvarii prin acea infringere recenta, de pe teren propriu, cu CSM Medgidia, brasovenii n-au decit miza ocuparii unui loc superior si eventual ocuparea unui loc de baraj, daca mai cred in himera numica „schimbarea sistemului competitional”. Singurul absent din tabara ieseana va fi pivotul Eusebiu Tancau, care a facut entorsa la antrenament.
Celelalte partide ale ultimei etape: U Resita – Pandurii Tg. Jiu (in tur, 27-29), Uztel Ploiesti – CSM Oradea (26-26), HCM Constanta – Poli-Izometal Timisoara (30-24), Steaua Bucuresti – Armatura Cluj (39-28), CSM Medgidia – Minaur Baia Mare (10-0) si Romvag Caracal – Dinamo Bucuresti (30-49). Marti, s-a jucat restanta CSM Oradea – Steaua (scor 27-27), astfel ca oradenii mai au nevoie de o remiza miine la Ploiesti pentru a evita retrogradarea, cu conditia ca timisorenii sa nu scoata puncte la Constanta.
Culmea ironiei
Dupa ce au depus memoriu dupa partida din etapa trecuta de la Oradea, iesenii s-au trezit penalizati pe capete. Antrenorul Costel Schender a fost amendat cu 600 lei si suspendat doua etape, jucatorul Chike Onyjekwe a primit o amenda de 100 lei iar Eusebiu Tancau a primit avertisment. Consternat de situatie, tehnicianul iesean a cerut lamuriri si a aflat doar ca pentru arbitri inca nu s-a luat nici o decizie, fiind asteptata hotarirea Comisiei de Arbitri. „Este incredibil ce se petrece. In loc sa analizeze cauzele care au condus la problemele de la Oradea au luat mai intii masuri cu noi. Daca nu faceam memoriu scapam nesanctionati. M-am convins acum ca nu se retrogradeaza pe valoare ci pe alte considerente.”, a spus Schender, care a primit pedeapsa mai mare pe baza raportului facut de arbitri, pentru ca a intentionat sa scoata echipa de pe teren. Fiind recidivist (a fost amendat cu 300 lei dupa incidentele din partida cu Dinamo Bucuresti) antrenorul iesean a primit o sanctiune mai consistenta acum si el va lipsi de pe banca tehnica a iesenilor la partida de astazi.
S-au gasit solutii
Somati de FR Handbal sa plateasca pina miine salariile restante pentru Dediu si Mironescu, care au depus memorii sa devina liberi de contract, conducatorii au incercat sa gaseasca solutii pentru a evita sa piarda multi bani la transferurile celor doi jucatori. Cum finantarea de la Primarie va fi aprobata abia in sedinta CL de luni, decalajul temporal va fi compensat cu un nou imprumut. „Avem promisiuni pentru rezolvarea unei probleme care nu mai sufera aminare. Saptamina viitoare vin banii de la Primarie si atunci vom rezolva si restantele pentru toti ceilalti jucatori.”, ne-a declarat directorul CS Politehnica, Leonida Antohi.
Dediu si Chike la lot
Clubul Politehnica a primit ieri o adresa prin care cei doi jucatori ieseni au fost convocati la selectionata Ligii, echipa care se va reuni pe 28 mai la Iasi si va participa la un turneu la Chisinau, odata cu prezenta in Republica Moldova a presedintelui Federatiei Europene (EHF).

Comentarii