Alte stiri

miercuri, 11 aprilie 2001, 23:00
3 MIN
 Alte stiri

Finala Cupei Romaniei, editia 2000/2001, se va disputa in data de 13 sau 16 iunie intre formatiile Dinamo si Rocar Bucuresti.Dinamo Bucuresti s-a calificat in dauna echipei Sportul Studentesc, cu scorul general de 5-3 (2-2 in tur si 3-1 in retur). In meciul retur dintre cele doua formatii, Dinamo a invins, cu scorul de 3-1 (1-1), pe Sportul Studentesc, ieri, pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Au inscris Vali Nastase ’38, Niculae "81 si Kirita ’84, respectiv Dinita ’36.In cealalta semifinala Petrolul Ploiesti a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), pe stadionul "Ilie Oana", in mansa retur cu Rocar Bucuresti. Au inscris pentru ploiesteni Todoran ’32, iar pentru Rocar a egalat Manta ’65. In tur, Rocar a invins, cu scorul de 3-0, pe Petrolul.
"Tricolorii" au urcat un loc
Echipa nationala de fotbal a Romaniei ocupa locul 12, cu 688 de puncte, in clasamentul FIFA Coca-Cola, dat publicitatii ieri de forul mondial. Adversarele Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale din 2002 se afla pe urmatoarele pozitii: Italia – 4, Ungaria – 48, Georgia – 68 si Lituania – 87. Selectionata Romaniei a urcat un loc fata de luna trecuta, cind se afla pe 13. In clasament continua sa conduca Brazilia, fiind urmata de Franta si Argentina.
Lucescu isi duce jucatorii la psiholog
Antrenorul lui Galatasaray, Mircea Lucescu, intentioneaza sa-i trimita pe jucatorii formatiei turce la psiholog, a anuntat cotidianul "Turkiye", dar jucatorii sai fac glume in legatura cu aceasta decizie. "Mai este putin pina innebunim, unde ne este psihologul?", glumesc jucatorii. Printre primii fotbalisti care vor fi supusi unei consultatii psihologice se numara Okan si Emre, care au fost calificati de catre presa turca drept "tradatori" din cauza transferului lor la Inter Milano, Hasan Sas, care a fost extrem de irascibil in ultima perioada, si Jardel, care inca intimpina dificultati in a se adapta la Galatasaray.
Clujenii il doresc pe Rednic
Antrenorul Universitatii Cluj, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat ca ar dori sa il aduca la formatia clujeana pe Mircea Rednic, care a demisionat de la conducerea tehnica a Rapidului. Sabau si Rednic sint buni prieteni inca de pe vremea cind erau coechipieri la Dinamo. "Mircea ar fi un mare cistig pentru Universitatea. Speram sa il atragem, pentru ca avem nevoie de experienta si relatiile lui. Personal, cred ca Rednic mi-ar putea da sfaturi si m-ar putea contrazice atunci cind gresesc", a spus Ioan Ovidiu Sabau.
Dinu Pescariu a devenit organizator de turnee
Tenismanul Dinu Pescariu, cu sprijinul Federatiei Romane de Tenis si al Compaq Computer Romania, va organiza, in perioada 26 mai-3 iunie, la Arenele BNR din Bucuresti, un turneu challenger cu premii in valoare de 25.000 de dolari. "Aparitia unui nou turneu challenger in Romania este justificata de nevoia tenismenilor romani de a intra in competitie cu jucatori de valoare din tenisul mondial si reprezinta o sansa de a acumula puncte si de a progresa in clasamentul ATP", a declarat Dinu Pescariu. Ilie Nastase crede ca acest turneu este un bun prilej pentru jucatorii romani de a evolua in circuitul ATP. "Alegind sa organizeze acest turneu, Dinu Pescariu a avut o optiune foarte interesanta. Imi amintesc ca asa a inceput si Ion Tiriac, cu organizarea unui turneu de 25.000 de dolari, iar azi organizeaza cele mai mari turnee din lume", a precizat Nastase.
Iorgulescu si-a pastrat scaunul
Gino Iorgulescu a declarat, dupa sedinta Consiliului de Administratie al clubului FC National, ca a ramas in functia de presedinte al gruparii bancare. "Consiliul de Administratie a decis sa ma ocup numai de echipa de seniori, pentru a depasi perioada de criza in care se afla aceasta, urmind ca Vlad Soare (presedintele Consiliului de Administratie) sa se ocupe de relatia cu Banca Nationala a Romaniei si de Centrul de Copii si Juniori. Am ramas presedinte si voi lua decizii fara sa mai convoc Consiliul de Administratie", a spus Iorgulescu. Presedintele bancar a precizat ca tehnicianul Cosmin Olaroiu se va ocupa in continuare de pregatirea echipei, avind credit total din partea conducerii clubului.
Moldovan nu joaca finala Cupei Ligii
Olympique Lyon s-a calificat in finala Cupei Ligii Frantei, dupa ce a invins, in semifinale, pe teren propriu, cu 3-2 (1-2) pe Nantes. Golurile invingatorilor au fost marcate de Laigle (‘5, ’63) si Anderson (’54), in timp ce pentru oaspeti au inscris Ziani, in minutul 4, si Vahirua, in minutul 10. In cea de-a doua semifinala a Cupei Ligii Frantei se intilnesc AS Monaco si Niort, din liga a doua.

Comentarii