Antrenorul Anton Netolitchi nu stie ce spune

marți, 24 martie 1998, 00:00
3 MIN
 Antrenorul Anton Netolitchi nu stie ce spune

Desi obtinuta cu foarte multa munca, victoria obtinuta simbata de Politehnica Moldrom este foarte importanta privind configuratia finala a clasamentului. In fata unui adversar incomod, care are in componenta o pleiada de internationali, iesenii si-au aratat valoarea, confirmind astfel ca victoria din tur n-a fost intimplatoare. Aproape la fiecare partida, cite unul din jucatorii ieseni etaleaza o forma buna, care conduce adeseori la inclinarea balantei in favoarea echipei moldovene. A fost rindul, de aceasta data, lui Dan Popa sa faca o partida de exceptie. Despre el, antrenorul bucurestenilor, Dumitru Lecca a spus ca il cunoaste de mult timp, de pe vremea cind era liderul generatiei lui, dar accidentarile l-au privat de o ascensiune fulminanta in baschetul romanesc.
Apropo de declaratii, am ascultat cu uimire opiniile lui Anton Netolitchi privind arbitrajul romanesc. Prestatia cuplului Banica – Vaida n-a fost una excelenta, dar micile greseli care au intervenit (in detrimentul ambelor echipe) sint frecvente la fiecare joc si nu sint rodul unor porniri partinitoare. Referindu-se la o eroare din finalul jocului, fostul mare baschetbalist a facut din tintar armasar, desi a recunoscut ca n-a fost influentat rezultatul. A surprins insa usurinta cu care a catalogat ca partinitoare arbitrajele din provincie, comparativ cu cele din capitala. Probabil ca antrenorul in cauza ori nu vrea sa recunoasca unele lucruri, ori n-a mai fost de mult prin salile bucurestene. Ii aducem aminte doar doua jocuri sustinute de ieseni, cu SOCED, si in partida tur cu Erbasu Steaua (cind gazdele au fost "impinse" pina in prelungiri), ambele din acest campionat. Si inca un exemplu: chiar in etapa trecuta, cind arbitrii partidei Dinamo – CSU Forest Sibiu au fost suspendati pentru doua etape, joc care s-a disputat, din cite stim, la… Bucuresti.
Incepind de la partida cu Dinamo, organizatorii s-au gindit la diverse momente care sa tina in priza publicul spectator. Sigur ca nesiguranta fiecarui inceput isi spune cuvintul dar lucrurile incep sa se miste. Tratat mai serios, concursul de aruncari pentru un milion de lei si-a gasit simbata un cistigator, in persoana unui tinar de 17 ani. Aminata pentru o etapa, aparitia majoretelor pe terenul salii polivalente s-a constituit intr-un eveniment. Probabil ca la urmatoarea partida de acasa, muzica va fi corelata cu dansul, astfel incit pauzele determinate de time-out-uri sa semene a atmosfera de NBA.
Fericit moment debutul tinarului de 16 ani si 2.04 m, Bogdan Dornescu, pe banca de rezerve a primei echipe a orasului. Lansat in lumea baschetului la Liceul de Informatica de prof. Stelian Chelarescu, Bogdan este in prezent component al echipei de juniori pregatita de antrenorul Marcel Luchian. Datorita calitatilor si valorii etalate, el a fost convocat la loturile nationale de juniori, dupa un trial desfasurat la Arad. De ieri, Bogdan Dornescu este prezent la Izvorul-Muresului intr-un cantonament rezervat loturilor nationale de cadeti si juniori. Pentru partida de simbata, o serie de fosti jucatori din echipele de baschet iesene s-au intilnit la Sala Polivalenta. Daca Eugen Ilie s-a aflat in miezul disputei, Boris Krasnociuk si Angela Gogol (actualmente la Universitatea Oradea) si-au ocupat un loc in tribuna. In urma cu o saptamina, avind exemple mai vechi, anticipam ca la asigurarea ordinii vor fi mobilizati militari, dupa ce la jocul cu Dinamo, politistii au fost in prim-plan. Din pacate ne-am inselat, dar sinteti de acord ca nici politisti n-au mai fost atit de multi ! (Lucian MINUT)

Comentarii