Argint la Balcaniada pentru Adrian Radoi

sâmbătă, 03 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Argint la Balcaniada pentru Adrian Radoi

Dupa ce, la inceputul lunii aprilie, la Campionatele Nationale de juniori desfasurate la Baia Mare, ieseanul Adrian Radoi a cistigat aurul, la doar citeva zile culturistul pregatit la CSM Iasi-Hard Body Bucuresti de Felicia Purice, a devenit vicecampion balcanic la Sofia. O performanta de exceptie, tinind cont de faptul ca ieseanul este un obisnuit al categoriei 65 kg, iar categoria oficiala, inclusiv la Balcaniada din Bulgaria, a fost 70 kg. Concurind intr-o companie selecta, alaturi de campioni nationali din toate tarile balcanice, Adrian a fost depasit doar de Horatiu Paris (Farul Constanta) , multiplu campion national de seniori la categ. 75 kg. Cu un trapez larg, talie si bazin mici, coapse puternice, musculatura de calitate si prezenta scenica adecvata, Adrian Radoi aminteste de regretatul Virgil Buruiana, cel mai talentat culturist al noii generatii, care a sfirsit tragic acum un an intr-un accident de circulatie.
In Bulgaria, delegatia romana, care a fost formata din 26 de persoane – sportivi, medic, oficiali, inclusiv antrenoarea ieseana Felicia Purice – a cucerit 10 medalii: cinci de aur, doua de argint si trei de bronz. Marele absent din delegatia Romaniei a fost ieseanul Petru Ciorba, calificat la Balcaniada in calitate de campion de masters, la categoria peste 40 de ani. Sponsorii lotului national, care au asigurat transportul in Bulgaria si cazarea la hotelul de 3 stele „Palas”, au fost brasovenii Gicu Sfintes (fost culturist) si Ovidiu Mezdrea (presedintele Comisiei de Arbitraj a FRCF si proprietarul unui club de culturism in Brasov).
Urmatorul pas al ieseanului Adrian Radoi il reprezinta participarea la Europenele din Cehia, ce se vor desfasura la sfirsitul lunii in curs. Ieseanul practica culturismul de numai trei ani, dar este un obisnuit al podiumului, fiind campionul Romaniei doi ani consecutiv si vicecampion balcanic in 2002 si 2003. Dubla legitimare, la CSM Iasi si Hard Body Bucuresti, pentru care prezinta linia de echipament si produse sportive – nutritive si proteice – reprezinta un mare avantaj pentru Adrian Radoi. „CSM Iasi, prin presedintele Adrian Poeana, asigura calendarul competitional intern, ofera sala de forta si microbuzul pentru transportul sportivilor, iar revista de specialitate bucuresteana, condusa de Razvan Ionita, ii ofera lunar sustinatoare de efort in valoare de 3 milioane lei in perioada precompetitionala si 6 milioane lei in luna premergatoare competitiei”, precizeaza Felicia Purice. Deocamdata, Adrian Radoi este singurul culturist din Romania sponsorizat de Hard Body, dar in vizorul directorului acestei publicatii au intrat si alti doi ieseni de la CSM Iasi, seniorii Benone Palici si Vlad Pihuleac care, alaturi de Alina Dumitrascu si Doru Bahrim, au sanse mari la medalii la viitoarele „nationale” de culturism si fitness. (L.C.)

Comentarii