Asaltam Divizia A?

joi, 21 februarie 2002, 00:00
3 MIN
 Asaltam Divizia A?

Poli: Cimpeanu – Gheban, Medeleanu, A. Ilie, Petrache, Sinmartean (’46 D. Munteanu) – Chiper (’46 Ancuta; 72 Ivasca), Dragoi (’46 Marta), F. Dan (’85 Boghean) – Dobrea (’62 Brighiu), Todirenchi (’52 C. Ilie).
FCM Bacau: Kaltenbek – Mavrichi, David, Ardeleanu, Vaduva, Ganea – Croitoru, Lovin, Dudita – M. Ilie, Cristea (in prima repriza), Bordeanu – Apostol, Baciu, Vaduva, Codreanu – M. Ilie, Nivaldo, Ciocoiu, Badoi – Petcu, Cursaru (in a doua repriza).
Au arbitrat iesenii C. Paraschiv, C. Starica, S. Perju.
Miercuri dupa amiaza, soare cu dinti. In Copou, in jurul orei 13.00 soseste pentru amicalul cu Poli autocarul divizionarei A FCM Bacau din care coboara, cu putine exceptii, toata floarea echipei venita de pe meleagurile ce l-au inspirat pe Bacovia. Cind jucatorii ies la incalzire, o mina de ieseni se afla in tribune. "Oare chiar nu mai este iubit fotbalul la Iasi?" se intreaba managerul gazdelor Vasile Simionas. Organizatorii parca au in dotare lampa lui Aladin si, ca in povesti, apar circa 1000 de spectatori. Veniti pe ultima suta de metri, iesenii sint dezamagiti. In galben sint doar Ardeleanu ("prietenul" lui Lacatus), internationalul de tineret Croitoru si jucatori din planul doi ca Ganea, M. Ilie sau Vaduva. In rest, doar pusti. Nu apuca prea bine localnicii sa le caute pe banca de rezerve pe vedetele oaspetilor, ca scorul se si deschide, Dobrea transformind un penalty acordat in urma unui fault a lui Dudita asupra lui A. Ilie. Meciul curge in favoarea gazdelor care conduc ostilitatile fara prea mari probleme, golul doi cazind firesc in minutul 35 cind o faza creata de Chiper este continuata de F. Dan si finalizata de Dobrea, aflat in mare verva. Intre timp, cei peste 100 de pusti il prind pe Nivaldo in afara bancii de rezerve si brazilianul nu mai are cum sa vada meciul din cauza vinatorilor de autografe. Si incalzirea rezervelor (impropriu spus, pentru ca in actul doi au jucat titularii) oaspetilor este perturbata de pustii cu carnetele si pixuri in mina.
Repriza a doua este mult mai echilibrata, ambitia gazdelor, ramasa la aceleasi cote ca in primul act, fiind balansata de valoarea si experienta oaspetilor chiar si fara ca acestia sa apese prea puternic pedala de acceleratie. Cu cinci minute inainte de final, Cursaru le demonstreaza fanilor cum a marcat in poarta Galatei, virful bacauan transformind un penalty acordat in urma unui duel in careu intre Badoi, de o parte, Adrian Ilie si Medeleanu de cealalta.
Finalul a fost apoteotic pentru vinatorii de autografe, Ciocoiu, Cursaru si Nivaldo dind cu subsemnatul minute in sir, chiar si pe carnete de elev! De altfel, cei trei au fost opriti in trei reprize pina au reusit sa scape de multimea de copii de nestapinit pentru oamenii de ordine. Ca si inaintea meciului, la cabine jucatorii oaspeti s-au intretinut iarasi minute bune cu fostul lor coechipier, Danut Munteanu, care s-a descurcat excelent ieri. De altfel, Ciocoiu, Cursaru, Petcu, Apostol, Codreanu si secundul Condurache l-au rugat pe capitanul din tur al iesenilor sa le procure mai multe perechi de treninguri produse de firma patronata de presedintele lui Poli, Pavel Hodea. Totodata Munteanu a profitat de vizita bacauanilor in Iasi pentru a preda o pereche de ghete de joc din cauza caruia divizionara A nu i-a eliberat pina acum cartea de munca.
Una peste alta, dupa amiaza de vis pentru microbistii locali care au simtit ca fotbalul nu poarta coroane de flori in Iasi! (Ovidiu MINEA)
Cind se definitiveaza lotul?
Ieri au putut fi vazuti la lucru alti doi jucatori care au imbracat pentru prima data tricoul lui Poli: Todirenchi (FC Botosani) si Ivasca (Foresta). Lotul gruparii din Copou mai are inca pina a fi definitivat (este asteptat si suceveanul Beldiman), o decizie in privinta transferurilor ce vor fi batute in cuie urmind a fi luata in zilele urmatoare, in functie de aceasta luindu-se si o hotarire asupra jucatorilor ce vor fi cedati altor echipe locale. (OM)

Comentarii