Bestia albastra

joi, 25 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Bestia albastra

Penicilina: Burcea, Purice, Androhovici, Oprea, T. Popa, Formagiu. A mai jucat Bordeanu.
Unic: Maljukic, Capatina, Ionescu, Nedelcu, Borki, Mutascu. Au mai jucat Nastahac, Serban, Zaharia, Constantinescu, Carafa.
Arbitri: C. Oprea, Fl. Dragomir (Bucuresti).
Puncte din serviciu: 2-3. Servicii gresite: 3-7.
Dupa meciul de miercurea trecuta, cind Penicilina a invins in campionat cu 3-2 pe Unic Piatra Neamt, multi si-au spus ca a fost probabil vorba de un accident, mai ales ca iesencele revenisera dupa ce fusesera conduse cu 2-0 la seturi. Aseara, insa, in primul meci din play-off, voleibalistele iesence au demonstrat ca singurul accident de care se putea vorbi la jocul de saptamina trecuta a fost acela ca Penicilina a pierdut doua seturi! Elevele antrenorilor Felix Vararu si Aurelia Ichim au evoluat realmente impecabil si au invins la scor pe campioana en-titre, dupa doar ceva mai mult de o ora de joc. Astfel, se poate spune ca echipa ieseana a devenit un adevarat cosmar pentru Unic, o bestie neagra (sau mai degraba albastra, daca ar fi sa ne luam dupa culoarea echipamentului) a formatiei nemtene.
Gazdele au inceput meciul in mare forma, punctind mai ales prin Gabriela Oprea si rusind mingi de vis la blocaj. Nici Unic n-a dat inapoi, asa ca intreg setul intii a fost foarte echilibrat. Penicilina a condus cu 9-6, 18-14 si 20-15, dar revenirea Unicului pe final ne-a dat mari emotii. La 24-23 pentru noi, insa, mingea decisiva a fost jucata perfect si setul ne-a intrat in buzunar, spre stupefactia patronului echipei din Piatra Neamt, Vasile Ouatu. Uimirea acestuia avea sa mai creasca cu citeva grade, insa, in setul al doilea. Bazindu-se pe serviciile in forta ale veteranelor Mutascu si Nedelcu, precum si pe atacurile percutante ale sirboaicei Maljukic, Unic a condus cu 13-9 si 16-13, dar n-a avut forta sa duca treaba pina la capat, fiindca Penicilina a revenit spectaculos, gratie evolutiei de zile mari a Claudiei Oprea. Dupa 16-16 au urmat citeva mingi echilibrate, insa finalul de set a fost din nou al gazdelor, care au punctat decisiv prin Androhovici si Formagiu. Uralele entuziastilor spectatori ieseni contrastau evident cu consternarea de pe fata antrenorului nemtean Viorel Rosioru, care nu intelegea cum poate scapa echipa sa victoria intr-un meci considerat la inceput o bagatela.
Setul al treilea a fost cel mai spectaculos, pentru ca iesencele, debarasate de orice fel de complexe, au jucat cu o ambitie si o rivna greu de contracarat, conducind aproape in permenanta pe tabela de marcaj. In ciuda incercarilor celei de-a doua jucatoare iugoslave din lot, Borki, de a puncta cit mai des, Unic s-a prabusit incet si sigur in fata atacurilor sclipitoare orchestrate de Burcea si colegele sale. La 15-8 aveam o banuiala ca meciul se va termina fara ca nemtencele sa ia vreun set, la 20-15 am fost siguri de asta, iar Penicilina nu ne-a inselat asteptarile, punind capat sperantelor oaspetelor fara nici un fel de mila.
Simbata se joaca la Piatra Neamt al doilea meci al acestei confruntari. Daca invinge Penicilina, iesencele se califica in semifinalele campionatului. Daca se impune Unic, va urma duminica meciul decisiv, tot la Piatra Neamt. Sa speram ca „minunile” echipei noastre nu s-au terminat aici! (Ion TEODOR)

Comentarii