Ca intre vecine

sâmbătă, 19 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Ca intre vecine

Diviziei A la volei feminin
Ca sa-si faca cu adevarat frumos si luminos bradul de Craciun, fetele de la Penicilina ar trebui sa mai agate astazi trei globuri in el. Trei globuri inseamna trei seturi luate de la vecinele lor de clasament, brailancele de la Braiconf, ale caror gazde (nu prea generoase, speram) va fi in etapa a XI-a a Diviziei A de volei feminin. O victorie in meciul de astzi le-ar asigura elevelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim o vacanta daca nu lipsita de griji, oricum linistita, in care sa poata pregati cum se cuvine returul. Daca mai tinem cont si de faptul ca iesencele au cistigat pina acum toate meciurile disputate acasa, iar Braiconf n-a inregistrat nici o victorie in deplasare, e clar ca Penicilina porneste cu prima sansa in jocul de azi, in ciuda celor numai doua puncte care despart cele doua echipe in clasament.
Facind o "radiografie" sumara a parcursului echipei brailene in acest tur de campionat, vom remarca victoriile de pe teren propriu cu mai bine cotatele RATB, Unic Piatra Neamt si Romradiatoare Brasov, dar si faptul ca in meciurile sustinute in deplasare n-a reusit sa cistige nici un set. Antrenorul Jean Preda se bazeaza pe un nucleu de jucatoare experimentate, precum Lenuta Trica, Claudia Topala si Elena Girip. In vara a plecat de la echipa cea mai buna jucatoare, Mirela Cososchi, transferata la Universitatea Bacau, venind galatencele Marcela Miu si Neluta Lica.
In ceea ce priveste istoricul intilnirilor directe, cronicarul nici nu-si mai aduce aminte de cind nu au mai cistigat brailencele pe terenul Penicilinei. In schimb, isi aduce aminte de o frumoasa victorie ieseana pe malurile Dunarii in toamna lui 1994, atunci cind jucatoarele noastre erau nou promovate, iar Braiconf juca in cupele europene. Din acel moment, Penicilina a inceput s urce iar echipa din Braila s-a dus incet-incet la vale…
Echipele probabile de inceput:
Penicilina: Ruxandoiu, A. Popa, Dochia, Formagiu, T. Popa, Cotoranu.
Braiconf: Trica, Porojan, Topala, Strimbei, Nutu, Girip.
Dintre celelalte partide programate in etapa de astazi, ne atrag atentia partida de la Bacau, intre Universitatea din localitate (echipa clasata pe locul 2 in clasament la ora actuala) si Universitatea Craiova (3), respectiv derbiul inter-bucurestean dintre Rapid (1) – Metal 33 (4). In rest: Universitatea Cluj (12) – RATB (8); Romradiatoare Brasov (11) – Dacia Pitesti (5); Dinamo (10) – Unic Piatra Neamt (9). (Ion TEODOR)

Comentarii