Calatorie de placere

sâmbătă, 28 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Calatorie de placere

Inaintea inceperii returului in grupa 1-8 a Diviziei A la volei, vazindu-se ajunse pe ultimul loc in clasament, pentru jucatoarele iesence a devenit clar ca au nevoie de o serie de rezultate bune in acasta primavara pentru a evita pericolul retrogradarii. Practic, calculate matematic, aceste rezultate bune ar insemna victorii in meciurile directe cu Gaz Tirgu Mures, Poli Timisoara si Dinamo. Un prim pas pe acest drum a fost facut, odata cu victoria inregistrata miercuri de Penicilina pe terenul celor de la Gaz Tirgu Mures, carora le-a „predat” ultimul loc in clasament. Rezultatul este cu atit mai imbucurator cu cit el venea dupa sase esecuri consecutive, ca a fost obtinut in fata principalei rivale din subsolul clasamentului si in conditiile in care din sextetul de baza a lipsit tragatoarea Delia Marian, accidentata.
Astazi pentru Penicilina urmeaza un alt fel de meci, unul din seria celor „intangibile”, in care chiar si cistigarea unui set ar fi o mare izbinda. Elevele antrenorului Felix Vararu vor evolua pe terenul liderei Stiinta Bacau, pe care tocmai au intilnit-o simbata trecuta pe teren propriu si in fata careia au cedat cu 0-3. E greu de crezut ca pe terenul lor bacauancele vor fi mai generoase si ne vor da mai multe sanse, cu atit mai mult cu cit lupta pentru sefia clasamentului nu le permite sa faca nici un pas gresit. Deplasarea de astazi in orasul lui Bacovia seamana pentru jucatoarele noastre mai mult a calatorie de placere, a excursie inaintea jocurilor decisive de pe teren propriu cu Dinamo si Poli Timisoara. De aceea, nu va fi nici o tragedie daca ele se vor intoarce invinse de pe terenul unei echipe indubitabil mai valoroase.
Tot astazi mai sint programate meciurile Unic Piatra Neamt – Gaz Tirgu Mures, CSU Metal Galati – Rapid Bucuresti; Dinamo – Poli Tender Timisoara. (Ion TEODOR)

Comentarii