Calificare brat la brat

joi, 26 august 1999, 23:00
3 MIN
 Calificare brat la brat

Asa cum era de asteptat, meciul din Soseaua Stefan cel Mare a fost un simplu galop de sanatate pentru "ciinii" lui Cornel Dinu, chiar daca antrenorul dinamovist a aliniat o echipa cu multe rezerve. Victoria la scor a bucurestenilor nu trebuie supraestimata, intrucit ei au intilnit o echipa de valoarea unei divizionare B de la noi. Ocaziile ratate de gazde s-au intercalat cu golurile realizate de Mutu (‘7 – penalty, ’19), Marius Niculae (’22, ’29 – sut superb in vinclu, de la 20 de metri, ’75), Tinel Petre (’89) si autogolul lui Fogel (’71). Din prima repriza am mai notat bara lui Mihalcea in minutul 17 si un sut al lui Kirita, putin pe linga poarta. Oaspetii au avut singura lor ocazie serioasa in minutul 15, in rest Fouhami "somind" de-a binelea. Un lucru care nu trebuie sa mire, din moment ce Dinamo s-a aflat in jumatatea adversa e teren mai bine de trei sferturi din timpul de joc. Dupa pauza, aspectul jocului s-a modificat, oaspetii prinzind mai mult curaj si ratind citeva ocazii bune. L-am remarcat mai ales pe atacantul Cristophe, care a reusit o foarfeca frumoasa si a sutat in bara. Golurile au venit, insa, tot in poarta lui Scherer, dinamovistii parind a nu dori sa forteze mai mult decit este nevoie. Au jucat:
Dinamo: Fouhami – T. Petre, Ciobotariu (Lazar), Mihali, Dobre (Utfinenant) – Iftodi (Fl. Petre), Timofte, Kirita, Mutu – Mihalcea, M. Niculae.
Mondercange: Scherer – Devilla, Minault, Ferrassini (Sorcinelli; Sanipolli), Macoumbou – Biver, Fogel, De Sousa, Yagoub (Braun) – Neves, Cristophe.
Steaua s-a calificat si ea lejer, desi a trecut prin destule emotii in prima repriza. Prima ocazie mare de gol a ratat-o Ciocoiu, care a profitat de o eroare a fundasilor adversi, insa lovitura sa de cap, din cinci metri, a fost respinsa de portarul estonian. Gazdele au ripostat prin Krolov, care a trimis putin peste transversala. Acelasi jucator a mai semanat panica in citeva rinduri in defensiva noastra, iar acesta a cedat neasteptat dupa jumatate de ora de joc, cind portarul Tudor a fost pacalit de sutul lui Kolbasenko, deviat de Olumets, iar incercarea lui Miu de a degaja mingea din poarta a fost tardiva. Pina la pauza tot gazdele au fost mai periculoase, in ciuda eforturilor militarilor de a raspunde pe contraatac. Emotiile noastre au fost risipite in minutul 8, cind Reghecampf a executat perfect o lovitura libera de la 22 de metri, egalind situatia pe tabela de marcaj. Fara a acuza socul acestui gol, estonienii s-au aruncat in atac, cautind o victorie de palmares. Numai ca n-au putut profita de erorile defensivei noastre si de inscris a inscris Rosu, in minutul 68, dupa o pasa buna a lui Lacatus. Ex-ieseanul a recidivat zece minute mai tirziu, trimitind in poarta mingea respinsa in fata de portarul Pareiko. Sabin Ilie a "inchis tabela" cu sase minute inainte de final, cu un sut sec din afara careului.
Levadia: Pareiko – Leetma, Prins, Krolov, Leitan – Bronin, Kolbasenko, Gilov (Branciuk), Rotskov – Bragin (Turilkin), Olumets.
Steaua: Tudor – Reghecampf, Baciu, Miu, Iordache (Bordean) – Lutu (Lincar), Duro, Trica (Rosu), Lacatus – Ciocoiu, S. Ilie.
In aceasta dupa-amiaza va avea loc tragerea la sorti pentru turul intii al Cupei UEFA. (ICT)

Comentarii