Campionul, la locul de bastina

marți, 31 iulie 2012, 22:39
3 MIN
 Campionul, la locul de bastina

 

Inainte de aceasta competitie mondiala tragatorul focsanean privea cu modestie sansele sale de reusita la jocurile olimpice, spunand ca sportivii de la Londra sunt de valori apropiate. "Cel putin in proba mea va fi o competitie cu mult suspans. Ca sa spui ca obtii medalia de aur la tir sunt doar vorbe. In ziua concursului trebuie sa-ti canalizezi toate energiile in acest sens, sa fii foarte concentrat", a declarat Alin Moldoveanu inaintea concursului. Alin a fost foarte concentrat si a "impuscat" aurul. Dupa ce a luat medalia, Alin Moldoveanu a declarat ca nu-i vine sa creada, nu constientizeaza ca este marele campion al lumii. "Nici nu realizez ce mi s-a intamplat. Nu ma gandeam ca o sa iau aurul. Speram doar la o medalie", a spus el, modest.  Am stat de vorba atat cu cel care l-a antrenat la Focsani pe Alin, tehnicianul Adrian Alaci, cat si cu familia sa.

Alin Moldoveanu avea 12 ani cand a pasit prima oara in sala de tir olimpic de la Focsani, isi aduce aminte primul sau antrenor, Adrian Alaci. "Un tanar cuminte si foarte silitor, un lucru rar astazi", spune Alaci. A privit competitia de la Londra cu mare emotie. "Bineinteles ca am avut emotii extraordinare. Stiu cat de greu este sa reusesti sa urci pe prima treapta, cand dintr-un singur foc poti pierde tot", ne-a spus antrenorul Adrian Alaci. In sala de tir olimpic de la Focsani exista si  arma cu care Alin Moldoveanu a concurat la Olimpiada de la Beijing. Antrenorul ne-a deschis lacatul la fisetul metalic unde sunt tinute armele si scoate una plina de abtibilduri. "Asta este arma cu care Alin a participat la Beijing. Abtibildurile astea sunt de la toate competitiile la care a participat. Acum trage cu ea un junior care este campion national la juniori 1, Alin Nastasa", a incheiat antrenorul Alaci. Ieri a fost o zi de bucurie si pentru clubul sportiv de tir focsanean. "Este o mare mandrie pentru mine. Sunt foarte fericit in primul rand pentru aurul olimpic, un titlu olimpic castigat de un focsanean de bastina. Astazi (n.r. luni) se implinesc 40 de ani de cand s-a infiintat clubul sportiv de tir in Focsani, pe 20 iulie 1972", a spus Petre Vilcu, presedintele Clubului Sportiv Unirea Focsani.

Bucurie mare in familia campionului

Acasa, la bunica medaliatului cu aur olimpic la Londra, lucrurile sunt neatinse in camera lui Alin. Pe peretii camerei stau fotografiile cu el in copilarie. De jur-imprejur sunt asezate cu grija zecile de cupe si medalii obtinute in ultimii 17 ani. Cu lacrimi in ochi, bunica lui povesteste viata campionului olimpic. "A fost un copil foarte bun, doar manca, isi facea lectiile si mergea la poligon. Asta i-a fost dat de la Dumnezeu sa fie inzestrat cu asemenea har", ne-a spus bunica medaliatului olimpic, Alexandrina Nancu. Aceeasi emotie puternica a simtit-o si mama lui Alin. I-ar fi placut sa il vada la televizor cum urca pe podium, dar era la serviciu. "Ma bucur pentru el. Multumesc lui Dumnezeu. Este prin harul Domnului si prin munca lui de 17 ani, 8 ore pe zi. Nici nu manca si nici nu bea apa, asta este pretul acestei medalii", ne-a spus emotionata mama campionului olimpic, Ionelia Moldoveanu. La randul sau, de la Londra, Alin le-a transmis ganduri bune celor importanti din viata sa si mai ales sotiei Crina, cu care s-a casatorit in octombrie 2009.  

Comentarii