Capul lui Bicskei a cazut

luni, 03 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Capul lui Bicskei a cazut

Antrenorul principal al reprezentativei de fotbal a Ungariei, Bertalan Bicskei, a fost demis, duminica nopate, dupa infringerea suferita de selectionata maghiara cu 3-1 in fata Georgiei. "Ma asteptam sa se intimple acest lucru, nu sint deloc surprins. De un an si jumatate, pregatesc fiecare meci cu gindul ca, in cauzl unei infringeri, voi fi demis. Cu toate acestea, inca sper ca echipa nationala a Ungariei sa-si realizeze obiectivul, acela de a se califica la turneul final din anul 2002" , a afirmat fostul selectioner maghiar. El avertizase, de altfel, inaintea jocului de la Tbilisi: "Trebuie sa cistigam cu orice pret, caci nu avem alta sansa. Orice alt rezultat decit victoria ar fi un dezastru pentru noi!"
Presedintele federatiei maghiare de specialitate, Imre Bozoky, a precizat ca decizia demiterii lui Bicskei a fost luata deoarece s-a observat ca jucatorii maghiari au dovedit o " crasa lipsa de ambitie si profesionalism" in jocul de la Tbilisi. "Am vazut cu totii ca echipa parea complet demoralizata si am fost nevoiti sa facem acest pas, pentru a incerca sa profitam de sansele, chiar mici, pe care le mai avem pentru a ne califica la Mondiale" , a spus Bozoky.
Conducerea federatiei maghiare l-a numit in functia de antrenor principal al echipei reprezentative pe Imre Gellei, care a ocupat, pina in prezent, postul de antrenor al echipei nationale de tineret under-21. Primul contactat pentru acest post fusese József Garami, dar acesta n-a acceptat preluarea echipei nationale decit in cazul semnarii unui contract pe minimum doi ani. Cum federalii maghiari doreau un antrenor doar pina la incheierea actualei campanii de calificare, s-a apelat la Gellei, care se va ocupa si de pregatirea jocului cu Romania, de miine.
Majoritatea jucatorilor din lotul reprezentativ au dezavuat concedierea lui Bicskei, afirmind ca rezultatele echipei nationale vor continua sa fie nesatisfacatoare atita timp cit sistemul de organizare al fotbalului maghair nu va fi schimbat din temelii. Mai mult, unii dintre ei si-au exprimat indoiala ca Imre Gellei va putea imbunatati vizibil intr-un timp scurt stilul de joc al echipei reprezentative.
Desi a primit aprobarea federatiei de a chema la lot si alti jucatori decit cei selectionati de Bicskei, Gellei a anuntat ca nu va face schimbari in lot decit in cazul in care va fi silit de imprejurari. El nu poate conta pentru meciul de miine pe mijlocasii Tamas Petho si Gabor Halmai, care au primit, fiecare, al doilea cartonas galben in meciul de simbata, de la Tbilisi si nici pe fundasul Csaba Feher, care s-a accidentat inainte de jocul cu Georgia. De asemenea, la meciul de miine este incerta si prezenta conducatorului de joc Bela Illyes, care acuza dureri la sold. Pentru a-l inlocui pe Csaba Feher, Gellei a decis sa-l aduca de la lotul de tineret pe Laszlo Bodnar, un jucator pe care il cunoastem destul de bine, pentru ca a evoluat recent cu Dinamo Kiev impotriva Stelei, in preliminariile Ligii Campionilor. Bodnar a debutat in nationala de seniori a Ungariei in luna octombrie a anului trecut, intrind in joc in minutul 85 al meciului pe care Ungaria l-a cistigat cu 6-1 in Lituania. (Ion TEODOR)

Comentarii