Comedii absurde la Brasov si Bucuresti

duminică, 06 mai 2001, 23:00
3 MIN
 Comedii absurde la Brasov si Bucuresti

Gloria Bistrita – FC Arges 2-2 (1-1). Au marcat: Miszti (’26, ’89 – penalty) / Neaga (’30, ’68 – penalty). Argesul a fost la un pas de o victorie care ar fi lansat-o pina in vecinatatea Stelei. Dar bistritenii au contestat penaltiul acordat oaspetilor, in min. 68 si faza din minutele de prelungire, cind Birsan a inscris pentru gazde, arbitrul de centru a acordat mai intii golul, dar, dupa consultarea cu asistentul, l-a anulat pe motiv de ofsaid.
Rocar – Petrolul 4-1 (1-1). Luca (‘4), Manta (’13), M. Nicolae (’60, ’62) / Pancovici (‘7). Dupa o prima repriza echilibrata, Rocar s-a dezlantuit dupa pauza, obtinind o victorie meritata.
Universitatea Craiova – Otelul Galati 3-1 (2-1). Barcauan (’35), Cl. Niculescu (’45), Grigorie (’87) / Pitu (’44). Minune mare: oltenii au obtinut prima lor victorie pe teren propriu din acest mileniu, si asta in ciuda evenimentelor nefaste care continua sa macine gruparea din Banie. Cu o zi inainte de meci, patronul Gh. Netoiu i-a scos din lot pe doi dintre jucatorii de baza ai echipei, Papura si Gabi Popescu. Un moment greu pentru Craiova a fost minutul 44, cind Pitu a egalat la o gafa de zile mari a portarului Tudor. Din nefericire, Claudiu Niculescu a inscris imediat, cu o executie rafinata.
FC National – Rapid 2-1 (1-1). Coman (’45), Mitrovic (’70) / Pancu (’16 – penalty). O victorie neasteptata a bancarilor, doar pentru cine nu a vazut meciul. Echipa giulesteana, care ar fi putut depasi Dinamo in clasament, a jucat foarte slab, de parca ar fi dorit sa piarda. Vedeta rapidista Pancu a cautat cu luminarea un cartonas rosu si l-a "gasit" in min. 87, dupa un fault dur la Adrian Matei.
FC Brasov – FCM Bacau 2-0 (0-0). A. Andrasi (’85, ’90). Mai bine de treisferturi de meci a avut aspectul unui "blat" in favoarea oaspetilor, care aveau un raport de cornere zdrobitor si daca bacauanii n-au inscris, aceasta se datoreaza interventiilor portarul Dossey, pare-se nestiutor. Dupa plecarea patronului Necolaie si scandalul monstru provocat de galerie, Sandu Andrasi a inscris primul gol cu o executie rafinata, iar in secundele de prelungire, la o degajare aiurea a portarului Ignatescu (mult avansat), acelasi Andrasi a lobat balonul de la 50 m!
Dinamo Bucuresti – Ceahlaul Piatra Neamt 2-2 (1-1). M. Niculaie (‘1 – penalty), Onut (’80) / C. Ilie (’38), Mihali (’51, autogol). Meci incins, inceput sub auspicii favorabile pentru dinamovisti, care au primit un penalty gratuit de la arbitrul Marian Salomir. Dupa aceea, insa, Dinamo a avut o evolutie mai mult decit penibila, doua gafe succesive ale lui Lupescu si Prunea si, apoi, un autogol la fel de stupid al lui Mihali intorcind tabela in favoarea Ceahlaului. Dupa ratarea monumentala a lui Dragan, din 6 m, atmosfera in tribune a devenit irespirabila, golul lui Onut salvind pe jumatate corabia lui Cornel Dinu. Ambii antrenori, Cornel Dinu si Florin Marin, ca si presedintele nemtean Gh. Stefan au fost trimisi in tribune pentru proteste.
Foresta Suceava – Gaz Metan Medias 0-0. Desi au atacat sustinut, gazdele n-au reusit sa treaca de mica si admirabila formatie din Medias, desi aceasta a jucat cu un om in minus din min. 68, cind Bucuroaia a fost eliminat.
Etapa viitoare (12-13 mai): Petrolul – FC Brasov (in tur, 0-1); Otelul Galati – Astra Ploiesti (1-2), Gaz Metan Medias – Universitatea Craiova (1-2); FC Arges – Foresta Suceava (2-2), FCM Bacau – Gloria Bistrita (1-2), Ceahlaul P. Neamt – Rapid (1-1), Dinamo – Rocar (3-1), Steaua -FC National (2-1).

Comentarii