Cu matura si farasul

sâmbătă, 12 ianuarie 2002, 00:00
2 MIN
 Cu matura si farasul

Suporterilor fotbalului pascanean nu le-a prins deloc bine la inima sezonul de toamna 2001, cind, in ciuda restructurarii sub forma FCM CFR, echipa lor de suflet s-a clasat pe ultimul loc in seria I a Diviziei C. Plecata cu gind de promovare la startul sezonului, echipa s-a comportat dezastruos, dar evolutia sub orice critica a jucatorilor nu poate escamota faptul ca, la nivel organizatoric si managerial activitatea este "zero", fie si pentru ca unii membri ai Consiliului de Administratie lipsesc sistematic de la sedinte. In afara de infuzia de la SC REMAR SA Pascani si eforturile financiare ale presedintelui Asociatiei, Vasile Plesca, nimeni nu mai misca nimic, din cauza rezultatelor echipei, in ciuda celor doua hotariri ale Consiliului Local Municipal de a se acorda posibilitatea clubului de a obtine fondurile necesare desfasurarii in bune conditii a turului. Una dintre aceste hotariri a fost luata in sedinta din 30 aprilie 2001, prin care veniturile a trei statii de parcare auto urmau sa fie dirijate spre fotbal. Numai ca Mircea Zuzun, secretarul CLM, nu a putut sa duca la indeplinire aceasta decizie, fiindca Dan Salceanu, inspector cu probleme sportive la FCM CFR, nu-si aducea aminte. A trebuit sa-i aminteasca Vasile Plesca!
Incredintarea pregatirii echipei unui antrenor "ratacit in tranzitie" (Florin Cristescu) a fost speculata atit de jucatorii mai indolenti cit si de o parte din factorii de decizie, care n-au avut curajul sa puna piciorul in prag dupa citeva etape. Pe fondul acestei delasari a fost posibil sa fie mentinut in formatia de baza un jucator (Cimpanu) care nu a dovedit calitati de atacant. De altfel, dintre jucatorii pascaneni, pe parcursul turului, doar despre Tutu si Cristi Vasiliu (partial) se poate spune ca au corespuns, intrucitva.
In aceste conditii, redresarea de primavara a fotbalului pascanean nu poate fi facuta decit intr-un singur fel: cu matura si farasul. Pentru ca singurul obiectiv ramas in vederile FCM CFR Pascani este (trist, dar adevarat!) evitarea retrogradarii. (Codru VULPASIN)

Comentarii