Cuplaj baschetbalistic in Dacia

vineri, 17 octombrie 2008, 22:13
5 MIN
 Cuplaj baschetbalistic in Dacia

Pentru ca in aceasta simbata sportul n-are loc de politica, la Sala Polivalenta meciurile de baschet din Iasi se muta din nou la sala Scolii nr. 39 de cartierul Dacia, pentru un cuplaj interesant oferit de cele doua echipe ale Politehnicii. Daca deschiderea este oferita de debutul baietilor in noul sezon, meciul vedeta este cel feminin de prim esalon intre Politehnica-National si campioana en-titre ICIM Arad. "Intr-un asemenea meci, la ce sa ne gindim decit la victorie. Trebuie sa fie si un bun antrenament pentru noi in perspectiva disputelor din cupele europene si a derby-ului cu Tirgoviste", a prefatat partida pentru presa aradeana Dan Moraru, directorul tehnic al campioanei care vine in Moldova cu o noua garnitura de top, mult schimbata fata de sezonul trecut. Aradul si-a pastrat doua jucatoare din spatiul ex-iugoslav (Milanovic si Zoric) a mai plusat cu o alta (Jokovic), si-a adus alte doua americance de culoare (Brown si Esche) dar a punctat si la jucatoare autohtone, internationala Alexandra Cutas (revenita din Spania) si Andra Ionescu (Olimpia Bucuresti), jucatoare care le-a "facut cu ochiul" iesenilor in primavara. Dupa un scurtcircuit in Cupa Romaniei, de unde a iesit in decor in urma meciului cu Teleorman Alexandria, ICIM merge ceas in campionat si a invins lejer la Oradea saptamina trecuta si putin mai greu miercuri pe CET Govora, partida care s-a jucat la Arad, dar gazdele n-au mizat pe jucatoarele ex-iugoslave. De partea cealalta gazdele au inceput modest sezonul si jocul lor sufera din plin la toate capitolele. Apararea scirtiie, atacul este haotic iar greselile individuale abunda astfel ca rezultatele ori macar un joc placut ochiului intirzie sa apara. Invinsa pe linie de ICIM in toate partidele din ultimii trei ani echipa ieseana este out-sidera si astazi dar spectatorii spera macar sa asiste la o intilnire agreabila si la o prestatie mai consistenta atit din partea intregii echipe cit mai ales din partea jucatoarelor aduse in perioada de transferari.

Rezultatele complete ale etapei a II-a: Teleorman Alexandria – Olimpia Bucuresti 97-44, Rapid Bucuresti – MCM Tirgoviste 46-90, SCM Craiova – Politehnica-National Iasi 68-48, ICIM Arad – CET Govora 62-49, CSM Satu Mare – U-TCRE Cluj 71-84 si Sportul Studentesc Bucuresti – Univ.-LPS Alba Iulia 99-52. Intilnirea CSS-LMK Sf. Gheorghe – CSM Oradea s-a aminat pentru 26 octombrie.

Celelalte partide de astazi: Univ.-LPS A. Iulia – Teleorman, U-TCRE – Sportul Studentesc, CSM Oradea – CSM Satu Mare, CET Govora – CSS-LMK, MCM Tirgoviste – SCM Craiova si Olimpia – Rapid.

Clasament

1. Tirgoviste      2          2          0          184-74  4

2. Teleorman     2          2          0          195-96  4

3. ICIM Arad      2          2          0          138-82  4

4. CSM S. Mare 2          1          1          159-129 3

5. CET Govora  2          1          1          134-118 3

6. Sportul Stud. 2          1          1          151-150 3

7. U-TRCE Cluj  2          1          1          135-142 3

8. SCM Craiova 2          1          1          124-133 3

9. Rapid Buc.    2          1          1          132-157 3

10. CSS-LMK    1          1          0          71-51    2

11. Poli Iasi       2          0          2          115-154 2

12. LPS A. Iulia 2          0          2          97-187  2

13. Olimpia        2          0          2          72-191  2

14. Oradea        1          0          1          33-76    1

 

Start si la baieti

Mai repede decit in ultimii doi ani, echipa antrenata de Costel Moscalu incepea si ea astazi partidele din esalonul secund. FR Baschet a promovat un nou format si echipele au fost impartite in doua serii de cite 12 echipe, iesenii fiind inclusi intr-o grupa cu sase formatii din Capitala. Dupa ce au facut in fiecare sezon un pas inainte si anul trecut au ajuns pina la turneul final, iesenii vor sa repete figura iar sperantele par indreptatite cita vreme au aparut forte noi in lot. Daca anul trecut am consemnat revenirile la Iasi a lui Fl. Moscalu si Nanescu, ultimele doua "repatrieri" se leaga de Madalin Nicolae si Cristi Murgoci, jucatori cu experienta in primul esalon. Mai mult, Politehnica si-a "tras" si un stranier, studentul grec Achilleas Kountouris fiind cooptat in lot pentru acest sezon. Daca linga acestia ii mai adaugam pe Hurjui, Huludet, Calinescu ori Moldovanu, pare tot mai indreptatita reactia antrenorului Costel Moscalu dupa tragerea la sorti a seriei, care a spus ca nu concepe ca echipa lui sa nu se regaseasca printre echipele din plutonul fruntas, cu drept de calificare la barajul de promovare in Divizia A. Avind ca adversar pe CSM Focsani, echipa nou aparuta la nivel de seniori, iesenii pot incepe in tromba un sezon in care vor avea nevoie si de sprijin financiar mult mai consistent pentru a-si duce la indeplinire un vis al iesenilor, revenirea echipei de baieti in primul esalon.

Celelalte partide ale rundei: CSM Pitesti – CSS Giurgiu, Granitul Bucuresti – Metropola Bucuresti, Steaua Bucuresti – BC Time Bucuresti, Rapid Bucuresti – CSM Bucuresti si CSU Galati – Phoenix Galati

Comentarii